RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Tiltalt for flere overfallsvoldtekter

Oslo statsadvokatembeter har i dag tatt ut tiltale mot en 40 år gammel norsk statsborger for å ha overfalt og voldtatt eller forsøkt å voldta, til sammen åtte kvinner i tidsrommet 1998 til 2007.

I løpet av ni år skal småbarnsfaren (40) ha overfalt og voldtatt minst fem uskyldige kvinner i Oslo. Én av dem har tatt sitt eget liv i ettertid.

Pirattaxi

Mannen som er tiltalt var en var aktiv pirattaxi-sjåfør ved en 7-Eleven-butikk på St. Hanshaugen. Her skal han ha plukket ut sine ofre systematisk og VG har fått opplyst at han hadde fulgt etter kundene etter de har gjort opp for seg og slått til mot de i deres eget hjem.

- Det er ordentlig stygge overgrep. Han er en av de verste voldtektsforbryterne i moderne norsk tid, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Overgrep mot barn

I følge tiltalen skal mannen ha voldtatt fem kvinner som alle skal ha vært pirattaxi-kunder hos ham.

I tillegg er han tiltalt for tre voldtektsforsøk og for å ha hatt seksuell samling med et barn under 16 år.

Bistandsadvokatene til de åtte kvinnene og den 12 år gamle jenta beskriver klientene som svært preget etter de angivelige overgrepene.

- De er merket av det som har skjedd, og det har gått ut over det meste. Det er åpenbart tøffe tak, sier bistandsadvokat Inger Lise Sætren til VG

Hun representerer fem av ofrene, deriblant kvinnen som tok selvmord et halvt år etter at overgrepet skal ha funnet sted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere