RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt for grovt underslag


Magne Espeseth, tror ikke Oslo syd revmatikerforening vil se igjen pengene de har blitt frastjålet. 
Arkivfoto: NRF
Magne Espeseth, tror ikke Oslo syd revmatikerforening vil se igjen pengene de har blitt frastjålet. Arkivfoto: NRF
Statsadvokaten har tatt ut tiltale om grovt underslag mot en kvinne i 60-årene, etter at Oslo syd revmatikerforening er svindlet for 350 000 kroner.

Søndre Nordstrand: Den tiltalte kvinnen var økonomiansvarlig i foreningen, og hadde eneansvar for foreningens penger.

Det er berammet hovedforhandlinger i Oslo tingrett 31. januar 2008, forteller politijurist Anne Lise Tingvold ved Manglerud politistasjon til Nordstrands Blad.

Seks års strafferamme

Hun forklarer at kvinnen er tiltalt for grovt underslag i henhold til straffelovens paragraf 255 og 256, og at denne typen kriminelle handlinger har en strafferamme på fengsel i inntil seks år.

Tingvold sa til Nordstrands Blad i sommer at det ved avgjørelsen om underslaget er grovt, skal legges særlig vekt på om verdien er betydelig og om underslaget er utført av offentlig tjenestemann, eller en som har særlig tillit som følge av sin stilling eller virksomhet.

Det legges også vekt på om det er bokført uriktige regnskapsopplysninger, utarbeidet uriktig regnskapsdokumentasjon eller uriktig årsregnskap, eller om den skyldige med viten har voldt velferdstap, eller fare for noens liv eller helbred.

Fotobevis

Leder i Oslo fylkeslag i Norsk Revmatikerforbund, Magne Espeseth, sa til Nordstrands Blad i sommer at kvinnen hadde kommet med en tilståelse.

Vedkommende nektet helt til vi kunne legge frem fotobevis på at det var hun som hadde tatt ut penger på Posten, sa han da.

Oslo syd revmatikerforening har medlemmer i bydelene Nordstrand og Søndre Nordstrand. De har medlemsmøtene sine på Nordstrand eldresenter, i Poppelstien. Det er fortsatt usikkert om foreningen vil opprettholde driften, men den er ikke formelt nedlagt ennå.

Feilen som ble gjort i dette tilfellet var at pengene kunne tas ut fra kontoen med bare én underskrift. Vi vil oppfordre alle andre foreninger til å innføre en ordning med at det alltid skal være to som signerer på uttak. Styremedlemmene i revmatikerforeningene gjør dette arbeidet frivillig, og da er det ikke like enkelt å skulle gå folk ordentlig etter i sømmene, forklarer han.

Espeseth anslår tapet til å være et sted mellom 350 000 og 400 000 kroner, og regner ikke med at de ser pengene igjen.

Hun som har gjort dette har jo ikke penger, så det er nok ikke trolig at vi vil få erstattet det vi har blitt frastjålet. Dette er en hendelse som fører til store konsekvenser for både den som har gjort ugjerningen og for foreningen som blir rammet, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere