*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt for narkotika og barnemishandling

En 47 år gammel mann fra Bjørndal skal ha oppbevart 10 kilo amfetamin og en del annen narkotika. Et brødrepar fra Bøler er tiltalt for oppbevaring av 95 kilo hasj, mens en 47 år gammel Holmliakvinne må svare for tiltale om barnemishandling når de til uken må møte i Oslo tingrett. Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

I neste uke må en 47 år gammel kvinne, to brødre i 20-årene og en 47 år gammel mann møte i Oslo tingrett tiltalt for henholdsvis barnemishandling og oppbevaring av store mengder hasj og amfetamin.

BØLER/BJØRNDAL/HOLMLIA/OSLO TINGRETT: Saken hvor en 47 år gammel kvinne, bosatt på Holmlia, står tiltalt for barnemishandling behandles i Oslo tingrett til uka. Saken starter etter planen i morgen, mandag.

Truet med kniv til halsen

Kvinnen er tiltalt for brudd på straffeloven § 219, første ledd for grovt eller gjentatt å ha truet, tvunget, øvet vold mot eller på annen måte ha krenket eller mishandlet noen i sin omsorg.

I perioden fra august 2005 til 13. mai 2008 skal kvinnen ha utsatt sine nå ti og tolv år gamle barn for vold og psykisk mishandling ved trusler blant annet ved at hun ved en anledning holdt en kniv mot halsen til det eldste barnet. Ved en anledning i 2008 skal kvinnen ha stukket det eldste barnet i fingeren med en kniv.

Oppdragelse

Kvinnen skal også gjentatte ganger ha slått barna i ansiktet og på kroppen. Ifølge tiltalen skal kvinnen ved flere anledninger ha slått barna med en pinne, samtidig som barna måtte stå på knærne inntil en vegg

Påtalemyndigheten mener mishandlingen utgjorde et fast handlings- og reaksjonsmønster i oppdragelsen av barna.

Saken skal etter planen starte mandag, og det er satt av to dager til forhandlingene. Dom er ventet mot slutten av uken.

95 kilo hasj

To brødre på 27 og 28 år fra Bøler må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for brudd på narkotikaloven. Ifølge tiltalen skal brødrene og en annen 31 år gammel mann fra Økern, i en periode i april i fjor ha oppbevart hele 95 kilo hasj i en leilighet på Bøler.

De tre karene er også tiltalt for å ha solgt fem kilo hasj til en mann den 15. april i fjor. Den eldste av brødrene og Økern-mannen er også tiltalt for innbrudd i en leilighet på Linderud den 2. april i fjor.

Alle de tre tiltalte sitter for tiden i varetekt. Det er satt av fem dager til rettsbehandlingen av saken og dom er ventet i uke tre.

10 kilo amfetamin

En 47 år gammel mann fra Bjørndal må mandag møte i Oslo tingrett, sammen med en 32 år gammel mann fra Vålerenga og en 39 år gammel mann fra Torshov. De tre er tiltalt for oppbevaring av 10,3 kilo amfetamin i en leilighet i en bolig i Ekebergveien. Politiet fant narkotikaen i august 2007.

Bjørndalmannen er også tiltalt for å ha oppbevart 439,1 gram metamfetamin, 2,520 gram hasj, åtte flunitrazepamholdige tabletter og sju diazepamholdige tabletter i leiligheten sin på Bjørndal da han ble pågrepet i 2007.

Det er satt av fire dager til rettsforhandlingene og dom er ventet i uke tre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.