*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt for ulovlig deponering

Deponeringen av forurensede masser ved Malmøykalven skal opp i retten.

Secora AS, Oslo Havn KF og Norges Geotekniske Institutt (NGI) er tiltalt for ulovlig deponering av forurenset masse ved Malmøykalven.

OSLOFJORDEN: Det er Oslo statsadvokatembeter som har tatt ut tiltalen.

Oslo Havn KF har benyttet Secora AS til å gjennomføre selve deponeringen, mens de har latt NGI overvåke prosjektet.

Flere mangler

I følge en pressemelding fra Oslo politidistrikt viser etterforskningen at det skal ha vært deponert inntil 33.000 m3 masse i overflaten. Dette er masser som det har vært problemer med å få deponert på lovlig måte. I tillegg skal halvparten av 1160 loggførte deponeringer være utført med manglende eller mangelfull overvåkning.

NGI og Oslo Havn KF er dessuten tiltalt for falsk forklaring for offentlig myndighet. I perioden fra januar 2007 til og med april 2007 avdekket NGI at de ikke hadde mottatt inntil 49 av ca 200 målinger i tilknytning til deponering. Oslo Havn KF var kjent med den manglende loggføringen. Til tross for dette rapporterte man i månedsrapport til SFT at man hadde mottatt alle måledata for deponeringen.

Etter sommeren

Secora AS er også tiltalt for å ha pumpet ut kloakk fra sine skip i Oslofjorden til tross for at avstanden til land var under 300 meter.

Saken er etterforsket av Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt.

- Den blir oversendt til retten i løpet av et par uker. Sannsynligvis blir det rettssak etter sommerferien, opplyser politiadvokat Carl Graff Hartmann til Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.