RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gründerdamene: Ingvild Amble Eriksen og Kari Hornmoen med hver sin skoleperm. foto: Elisabeth c. wang
Gründerdamene: Ingvild Amble Eriksen og Kari Hornmoen med hver sin skoleperm. foto: Elisabeth c. wang

Timeplanen, hvor er den?

Kari Hornmoen fra Ullern og Ingvild Amble Eriksen var lei av å føle at de druknet i ark fra barnas skoler. "Skolepermen" ble løsningen.

RØA: Vi kjenner til flere som mener det ikke er noe problem å få orden på all infomasjonen fra barnas skole eller skoler, men vi var ikke helt der. Det gikk greit i barnehagen når man hele tiden fikk all informasjon direkte og gjerne flere påminnelser. Men da barna startet i første klasse begynte informasjonen, i form av løsark, raskt å fylle kjøleskapsdøren og kjøkkenbordet, smiler Hornmoen.

Alt på ett sted

Med barn i samme alder, som begge hadde startet i nettopp første klasse, begynte de kreative damene og legge en plan. De ønsket seg en perm med en oversiktlig inndeling som både mor, far, besteforeldre og dagmammaer kunne ha glede av.

Det var årsplan, timeplan, klasseliste og uken etter var det ny klasseliste. Så kom oversikt over ulike idrettslag i området, skolehelsetjenesten, SFO, når det var stengt og åpent på skolen, oversikt over svømming på skolen, turer og bursdagsinformasjon. Rett og slett utrolig mye å holde styr på, sier Eriksen.

Lett tilgjengelig

Så i 2006, etter hardt arbeid med både innhold og design, så "Skolepermen" dagens lys.

Det var mye vi ønsket å få med, og vi jobbet lenge med nettopp det. Vi er svært fornøyde med at vi, i tillegg til innholdsoversikt og inndelingsark, fikk plass til både nødtelefonnumre og førstehjelpsoversikt. Så vet både barn og voksne hvor de finner det, sier Hornmoen.

Gründerne fant i tillegg løsningen på den stadige letingen etter hullemaskinen.

Vi visste begge at det ville være greit å plassere en type hullemaskin i mappen, slik at man alltid hadde den tilgjengelig. Og etter mye leting fant vi nettopp det vi var ute etter, sier Eriksen.

Og med skolestart denne uken mener damene de er ute på rett tid.

Hvis du er ute etter orden og et godt fungerende system, mener vi å ha funnet løsningen, avslutter Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere