Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Timillioners-kaka ingen drømte om

Bløtkake fra fryser'n gjorde susen da bydelsdirektør Per Johannessen feiret regnskapsresultatet tirsdag formiddag. Foto: Aina Moberg
Bløtkake fra fryser'n gjorde susen da bydelsdirektør Per Johannessen feiret regnskapsresultatet tirsdag formiddag. Foto: Aina Moberg
Bydel Nordstrand går med overskudd for første gang siden 2004. For to måneder siden var prognonsen ti millioner i underskudd.

Fra minus til pluss: I november lå bydelen an til et underskudd på over ti millioner kroner. Resultatet ble et pluss på 402 000 kroner for 2009. Jubel og bløtkake hos bydelsdirektør Per Johannessen, økonomiansvarlig Inge Olav Sollui og de to assisterende bydeldirektørene Marie Anbjørg Joten og Tove Heggen Larsen. Foto: Aina Moberg

Tommelen i været: Ledergruppa i full jubel over overskuddet. Fra venstre Ivar Nyhus, Nina Lyng, Mihriban Rai, Marie Anbjørg Joten, Inge Olav Solli, Per Johannessen, Tove Heggen Larsen, Liv Unni Andersen, Rupinder Bains, Tove Guldhav og Louise Risnes.

NORDSTRAND: Tirsdag formiddag la bydelsdirektør Per Johannessen frem det gode resultatet for lederteamet. Jubelen stod i taket og bløtkake fra fryseboksen ble hentet frem da han med et «pennestrøk» gjorde minus til pluss.

LES NORDSTRANDS BLADS LEDERARTIKKEL: En gledens dag for Per

Hemmelighet

– Det er først de siste dagene jeg har skjønt at vi skulle havne på plussiden, og jeg har holdt på hemmeligheten frem til dette møtet, sa han med et stort smil.

– Det tar litt av her i dag. Ti millioner er strengt tatt ikke mer enn én prosent av nettobudsjettet vårt, men etter å ha stampet i motbakke og hatt store underskudd i flere år, må jeg si at dette er en av de virkelige store dagene i mitt liv, forteller Johannessen.

Han presiserer at innsparingen har vært mulig ved et nitidig arbeid i hele organisasjonen og i bydelsutvalget.

Arbeidsseier

– Dette har vi jobbet så hardt for, og vi tar det som en seier. Nå er målet oppnådd. Nå er Bydel Nordstrand i en normal økonomisk situasjon, noe som også forberdrer utsiktene for 2010, sier han.

– Men hvor har dere klart å spare inn ti millioner i et trangt budsjett?

Noen av endringene er helt konkrete og knytter seg til forhold vi per november ikke ennå hadde full oversikt over. Andre årsaker er mer generelle og vanskelige å estimere, selv om de utvilsomt har hatt til dels stor effekt, forklarer Johannessen.

Besparelsen knytter seg til følgende poster: etteroppgjør vederlag, oppstartkompensasjon nye barnehageplasser, ompostering til investeringsregnskapet, sosialhjelp, husleie, pensjonskostnader, trygderefusjoner, utgiftsbegrensninger og generell forsiktighet.

Treffer med prognoser

– Bydelen har stor fokus på økonomistyring, og det benyttes en modell for avviksrapportering hvor alle budsjettansvarlige deltar i den månedlige rapporteringen, forklarer bydelsdirektøren.

– Erfaringer fra tidligere år er at man gjennom denne rapporteringen har truffet godt med prognosen i forhold til endelig resultat, legger han til.

Ett år før planlagt

Overskuddet for 2009 betyr at Bydel Nordstrand går i budsjettbalanse ett år før det var planlagt. For først gang siden den «nye» Bydel Nordstrand ble dannet i 2004 presenteres et budsjett i overskudd. Både i 2004 og 2005 slet bydelen med et underskudd på 52 millioner kroner.

– I inneværende år har vi nå 24 millioner kroner ( avsatt buffer pluss de ti millionene) som per i dag ikke er disponert.

– Det åpner for å gi bydelsutvalget muligheten til å drive en bedre politikk, sier en meget glad bydeldirektør til Nordstrands Blad.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!