RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tine bygger Norges største «kjøleskap»


Hele prosjektet går etter planene både økomisk og på alle andre måter, forteller Herman Stadshaug i Tine.
Hele prosjektet går etter planene både økomisk og på alle andre måter, forteller Herman Stadshaug i Tine. Foto: Illustrasjon: Tine
Tine investerer 1,2 milliarder kroner på å utvide sitt anlegg på Kalbakken. Inne på kjølelageret kunne du plassert Slottet fem ganger.

KALBAKKEN: Tine er eid av norske melkebønder. Litt pussig da, at Tines største arbeidsplass i Norge ligger på Kalbakken. Men her har de holdt til siden 1976, og her trives de 500 ansatte svært godt.

Del på Facebook

Nå foregår utvidelsene for fullt. Selve tapperiet skal ikke endres, men vil kunne utnyttes mer effektivt etter utbyggingen. Den største endringen kommer ved lageret og logistikkfunksjonene.

LES OGSÅ: Betydelig arbeidsplass i Groruddalen

Når alt står ferdig vil farten inn og ut av lageret være en helt annen, og de ansatte vil slippe mye tungt arbeid som nå må skje manuelt. Vi kaller det nye lageret for Norges største kjøleskap.

Her kan du sette Slottet fem ganger på tvers inne i den nye delen. Fotavtrykket blir på ca 20.000 kvadratmeter. Og snitthøyden blir på 20 meter.

Vi bygger oss bedre

– Anlegget vårt har ikke blitt utvidet siden det ble bygd. Mens befolkningen på østlandet har vokst kraftig. Nå er kapasiteten veldig presset. Når vi først bygger ut, så bygger vi for fremtiden, sier Herman Stadshaug, kommunikasjonssjef i Tine Øst, til Lokalavisen.

– Mottoet for prosjektet er at «Vi bygger oss bedre!». Vi leter alltid etter metoder for å produsere ferskvarer så effektivt som mulig. Meieriet på Kalbakken vil bli i stand til å betjene en større del av regionen når det står ferdig, sier Stadshaug entusiastisk.

Hver dag kommer det tankbiler inn til Kalbakken som har vært ute og hentet melk fra gårder i Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland.

Midt i byen

– Det er en fordel å ha produksjonen midt i byen, det betyr at det er kortere vei ut til butikkene. Når du håndterer ferske varer med kort holdbarhet som krever kjøling i hvert eneste ledd, så er tidsaspektet viktig. Kravene til logistikk er enormt viktig, sier Stadshaug.

– Tiden fra de ferske produktene kommer ut fra tappekranen, til den står klar til lasting, ferdig sortert, må være så kort som mulig. Det nye lageret skal gi oss optimal vareflyt, forklarer Stadshaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere