Tippeligaspiller risikerer fengsel for brudd på våpenloven

SOFTGUN: Mannen, som til daglig er profesjonell fotballspiller i Tippeligaen, er tiltalt for å ha hatt med seg en softgun på offentlig sted. Mannen selv mener det hele beror på en misforståelse. Illustrasjonsfoto

SOFTGUN: Mannen, som til daglig er profesjonell fotballspiller i Tippeligaen, er tiltalt for å ha hatt med seg en softgun på offentlig sted. Mannen selv mener det hele beror på en misforståelse. Illustrasjonsfoto Foto: Illustrasjonsfoto

En profilert tippeligaspiller må denne uken møte i Oslo Tingrett tiltalt for brudd på våpenloven.

OSLO TINGRETT: Tippeligaspillerene, som er bosatt i Oslo, må møte i retten førstkommende fredag.

Bakgrunnen for rettssaken er at mannen 15. august 2011 hadde med seg en Softgun Walther 4,5 mm.

Risikerer fengsel

Mannen, som er profesjonell fotballspiller, fikk et forelegg på stedet, men han nektet å vedta dette. Dermed må han møte i retten.

Her risikerer han i verste fall fengselsstraff.

Det opprinnelige forelegget var på 10.000 kroner. Når saken nå fremmes for retten er dette hevet til 12.000 kroner, subsidiært fengsel i 24 dager. I tillegg kan han bli dømt til å betale saksomkostninger.

LES OGSÅ:

Mann (25) ranet samme kiosk to ganger

Kvinne (38) sendte tusenvis av truende sms

Far sparket sønnen i hodet

Misforståelse

Mannen ønsker ikke selv å kommentere saken, men sa tidligere i år via sin advokat at det hele beror på en misforståelse.

– Han satt i en bil der sjåføren hadde en softgun-leke i bilen, og det er vanskelig å forstå politiets bruk av ressurser i denne saken i stedet for å bruke den på kriminelle.

– Men vil de i retten skal vi selvsagt møte som alle må, skrev advokat John Christian Elden i en tekstmelding til VG i januar.

Spilleren skal selv ha informert klubben sin om saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.