RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tipper takst


Hege Berg Thomstad, Runa Røhmer Moen og Trine Dorg Johansen deltar i Solgt! på Nrk. FOTO: NILS SKUMSVOLL
Hege Berg Thomstad, Runa Røhmer Moen og Trine Dorg Johansen deltar i Solgt! på Nrk. FOTO: NILS SKUMSVOLL
Eiendomsmeglerfirmaet Thomstad & Moens lokalkunnskap blir satt på en tøff prøve i Nrks nye programserie Solgt!

SANDAKER: Konseptet er enkelt, men like fullt fristende underholdning for boliginteresserte nordmenn. Meglere fra hele landet blir fraktet til «ukjente» byer og plasser der de skal testes på hvor gode de er til å gjette prisen på lokale boliger, og hva de faktisk blir solgt for.

Fra Sandaker til Sunnmøre

Et av meglerselskapene som ble valgt ut til å delta i konkurransen var Thomstad & Moen på Sandaker.

– Vi gjennomgikk en slags audition på Nrk, før vi ble valgt som egnede deltagere for serien, forteller Hege Berg Thomstad, medeier i det lille selskapet.

Hva er boligene i Oslo verdt? Sjekk ut Eiendomsbasen på dittOslo

– Vi fikk beskjed om å pakke sakene og stille opp på Gardermoen med en dags varsel. Derfra gikk turen videre til Ålesund hvor vi gjorde opptak i tre hele dager for å lage et program på en halv time. En litt ny opplevelse for oss eiendomsmeglere kan du vel si, ler kollega Trine Dorg Johansen, som også var med på turen.

Utfordrer Østkantavisas lesere

Vel framme ble damene vist rundt i tre forskjellige salgsobjekter. De fikk info om hva som stod i prospektet, men ingen opplysninger om hvilke områder som er mest populære i Ålesund. De ble også fratatt mobiltelefon og pc så de ikke kunne jukse på nett.

– Det var jo ganske vanskelig, da det er helt andre kriterier enn de man har i Oslo. Havutsikt er jo noe alle har i den byen. Dessuten ante vi jo ikke om vi var i en populær del av Ålesund eller motsatt, sier Hege, som har fått streng beskjed fra Nrk om ikke å røpe mer av handlingen.

Les flere bolignyheter på dittOslo

– Vi skjønte en gang for alle hvor viktig det er med god lokalkunnskap for å vurdere prisen på en bolig, sier Dorg Johansen.

Farsott i nabolandene

Den nye programserien «Solgt» er en konkurranse basert på den danske seersuksessen «Hammerslag». Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer, i følge Nrk.

Men hvor bekymret var meglerne fra Sandaker for å «dumme seg ut» på prisantydningen?

– Vi tenkte at det er verdt det. Bommer vi totalt så har vel folk forståelse for at vi mangler lokalkunnskapen i Ålesund. Men det er klart det kan bli litt flaut også, sier Berg Thomstad.

– Dere bommet stygt?

– Du lurer ikke meg. Hvordan det går får du ikke vite om du ikke ser programmet, smiler megleren lurt.

Programmet der Thomstad & Moen Eiendom deltar er 19. mai klokka 19.45. Selve serien startet 5. mai på samme kanal og tidspunkt.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere