*Nettavisen* Nyheter.

Tirsdag stenges trafikkmaskinen for godt

Trafikken ledes fra onsdag opp denne rampen fra Bjørvika opp til Nylandsveien. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Denne uka flyttes mer trafikk ned på bakkeplan i Bjørvika.

Klikk på bildet for å forstørre.

Enn så lenge kjører bilene opp på trafikkmaskinen i Bjørvika. Fra og med onsdag går trafikken på den nye veien i forkant. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

BJØRVIKA: For et drøyt år siden begynte rivingen av Bispelokket, og lenge har bilistene måttet klare seg med bare en av rampene til trafikkmaskinen. Tirsdag 22. januar stenger også den siste rampen.

– Fra 23. januar kl. 0600 er trafikken lagt om via den nye delen av Nylandsveien bru- og arbeidene med å rive den gjenværende biten av «trafikkmaskinen» Bispelokket kan starte, opplyser Statens Vegvesen på sine nettsider.

Ny rampe

Etter rivingen av den største delen av Bispelokket, har det blitt bygget en ny rampe opp fra Bjørvika til Nylandsveien. Trafikken vil nå bli ledet opp på denne, via en ny rundkjøring ved det østlige hjørnet av operaen.

Den nye veien åpner klokken 06.00 onsdag morgen.

Den nye rundkjøringen betyr at bilister som skal fra Nylandsveien og østover slipper å kjøre helt bort til rundkjøringen ved Oslo S. Det vil forhåpentligvis lette trafikksituasjonen i dette krysset noe. Her ble det nemlig solid kaos da all trafikken måtte dirigeres hit.

45 år med trafikk

Statens Vegvesen bekrefter på sine nettsider at hensynet til trafikkflyt medfører at mye av arbeidet i Bjørvika tar lang tid. Trafikken er ledet i midlertidige traseer i Bjørvika, og nå står en ny slik klar til åpning.

– Det omfattende arbeidet med å rive det 45 år gamle Bispelokket startet i november i 2011. Når rivningen av den siste delen er gjort, er til sammen rundt 11.000 kubikkmeter betong revet ned bit for bit i løpet av et drøyt år, melder Statens Vegvesen.

deres nettsider ligger også kart over kjøremønster i området.

Les også: Slik blir E18 Mosseveien

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag