RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tisser på gjerdet til naboene


Disse sandvolleyballbanene ved Biskop Heuchs vei på Voldsløkka tiltrekker seg brukere som bråker, forsøpler og urinerer på naboenes eiendommer, ifølge beboere. En tilsvarende bane på Grefsen ble flyttet etter tilsvarende klager. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Disse sandvolleyballbanene ved Biskop Heuchs vei på Voldsløkka tiltrekker seg brukere som bråker, forsøpler og urinerer på naboenes eiendommer, ifølge beboere. En tilsvarende bane på Grefsen ble flyttet etter tilsvarende klager. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Naboer klager på volleyballspillere på Grefsen og Voldsløkka. Det var politikerne som kjemper for å gjenopplive banen på Jupiterjordet uvitende om.

GREFSEN/VOLDSLØKKA: Beskrivelsene kommer frem i klager som Nordre Aker Budstikke har fått tak i. Adressat er bydelen, avsendere er naboer til den tidligere sandvolleyballbanen på Sverre Enevolds plass («Jupiterjordet») på Grefsen, og to tilsvarende baner på Voldsløkka.

Som Nordre Aker Budstikke har skrevet om tidligere i år, forsvant sanden på volleyballbanen på Jupiterjordet etter en administrativ avgjørelse i bydelen. Lokalpolitikere har i etterkant etterlyst en politisk behandling av saken, og i august vedtok både miljø-, plan og samferdselskomiteen (MPS) og Arbeidsutvalget i bydelen at banen skulle tilbake.

Funnet sprøyter

I klagene som er sendt til bydelen forteller naboer til den tidligere banen på Jupiterjordet, og til de to eksisterende banene på Voldsløkka, om at brukerne støyer til langt på kveld, tar opp beboeres parkeringsplasser, sperrer gater, urinerer på gjerder og i hager, forsøpler med ølbokser og røykpakker og skader beboeres biler. På Jupiterjordet hevder en nabo at brukere av banen har kastet stein etter husdyr og at de har kommet med trusler når de har blitt bedt om å dempe støynivået. Banen skal sågar ha tiltrukket seg narkotikaselgere, som beboerne selv har måtte vise bort. Brukte sprøyter skal også ha blitt funnet på området.

– Dette er jo ikke spesielt hyggelig med tanke på alle barna som leker i området, skriver klageren, som ikke ønsker banen tilbake, men at «hullet» etter banen skal tettes og beplantes.

Naboer til banene på Voldsløkka, som ligger inntil Biskop Heuchs vei/Godals vei, krever at disse flyttes til et sted der de er mer skjermet.

– Nå er det nok, enda en hel sommer med høylytt banning og pissing på gjerdet, full musikk i timesvis! skriver naboene i en henvendelse sendt bydelen så sent som i september i år.

– Kriminalitet

Spesialkonsulent Knut Hammervold i Bydel Nordre Aker bekrefter at sandvolleyballbanen på Jupiterjordet ble fjernet som en følge av klager fra flere naboer over mange år. Han medgir at prosessen burde vært innom politikerne, men han har liten tro på at banen vil komme tilbake.

– Det vil i så fall bli svært kostbart, og sannsynligvis vil naboene ha en god sak mot Oslo kommune, sier Hammervold, som mener banen bør reetableres lenger fra bebyggelsen, som for eksempel ved Engebråten skole. Han viser til sandvolleyballbanen ved Grønvold/Sagadammen som en bane det har vært få problemer knyttet til.

– Volleyballbanene på Voldsløkka ble anlagt i fjor. Med den kunnskapen vi har om miljøene som følger med en slik bane, burde de aldri ha vært plassert så nær bebyggelsen. Det burde være mulig å flytte banene nærmere de andre idrettsanleggene på Voldsløkka, sier han.

Men siden banene ligger rett innenfor Bydel Sagene, er det lite Nordre Aker kan gjøre. Bydelen har derimot bedt Friluftsetaten og Idrettsetaten om å se på mulighetene for å flytte den.

– Vi har ingen grunn til å tvile på de klagene som foreligger. Dette ligger i grenseland til ordensforstyrrelser og kriminalitet, sier Hammervold.

Leder av MPS-komiteen, Ivar Christiansen (Ap) sier i en kommentar til Nordre Aker Budstikke at klagene på volleyballbanene ikke var kjent for lokalpolitikerne da vedtaket om reetablering av sandvolleyballbanen på Sverre Enevolds plass ble gjort. Han sier politikerne nå vil se på alle forhold ved driften av en slik bane før den blir reetablert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere