RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tisset og bæsjet på t-banen

En 50 år gammel kvinne fra Vestfold med alkoholproblemer har i årevis gjort sitt fornødne på t-bane, buss og trikk i Oslo. Nå må hun i fengsel.

OSLO TINGRETT: Da kvinnen nylig møtte i tingretten erkjente hun delvis straffeskyld for de mange tiltalepunktene som går på legemsfornærmelse, tyveri, skadeverk, forulemping av andre og for ikke å ha betalt en drosjeregning.

Kvinnen er tidligere straffet en rekke ganger for samme type forhold. Hun kom ut av fengsel den 10. januar i år etter sju måneder bak lås slå.

Les også: Jens Stoltenberg: – Jeg får en del "likes" og sånn

Stjeler øl og sprit

Det gikk bare to dager før hun ble tatt på fersken mens hun stjal en sekspakning øl fra en dagligvareforretning.

To dager senere, den 14. januar, gjorde hun fra seg og urinerte på setene inne i en t-banevogn på linje 5 fra Vestli. T-banevogner har dermed blitt satt ut av drift og må rengjøres eller seter skiftes før de kan settes tilbake i trafikk.

Les også: På dette sykehjemmet kan man ikke se ut av vinduene

Og etter det går det slag i salg. Kvinnen stjeler øl i butikker og sprit på polet. Og når ting skal ut igjen skjer det hele elleve ganger på et halvt år at hun tisser og bæsjer på t-banen, buss, trikk eller i en kiosk i Bogstadveien.

Ved flere anledninger har kvinnen lagt seg ned for å sove i fremkomstmiddelet eller kiosken.

Festet i oppkjørsel på Ullern

Flere ganger har politiet måtte hente kvinnen etter at hun har vært utagerende og høylytt på trikken eller bussen, noe som har ført til forsinkelser og ulemper for andre passasjerer, sjåfører og vektere som er tilkalt for å ta hånd om kvinnen.

På ettermiddagen den 28. mai i år satt kvinnen og en mann i oppkjørselen til et hus i Ullerschausséen og drakk. De skrålte og støyet slik at naboer ble sjenert av dette før de la seg ned i oppkjørselen for å sove.

Les også: Kråkeslott til gi-bort-pris på Smedstad

Ville beskytte spritflaska

På formiddagen den 10. mai i år dyttet kvinnen en mann slik at han falt bakover og slo hodet i bakken. I tingretten hevder kvinnen dette skjedde i nødverga da hun beskyttet en flaske sprit som mannen ville ta fra henne.

Tingretten finner ingen hold for nødverge og karakteriserer kvinnens reaksjon som unødvendig og utilbørlig.

Vil ikke ha hjelp

Kvinnen blir i en artikkel hos Osloby karakterisert som «trikkens dyreste kunde» og er godt kjent blant sjåførene for samme type oppførsel over mange år.

Da hun møtte i tingretten var det få tegn til anger eller forståelse for følgene hennes oppførsel får. Kvinnen har i mange år hatt et alkoholproblem og forklarte i tingretten at hun ikke ønsker behandling eller hjelp med sine problemer.

Må betale for skadene

Kvinnen ble dømt for femten tyverier, elleve tilfeller av skadeverk etter tissing og bæsjing i offentlige transportmiddel, legemsbeskadigelse og for en rekke tilfeller av forulemping av andre til fengsel i åtte måneder.

Hun må også betale Oslo T-banedrift 76.464 kroner i erstatning og taxi-regningen på 440 kroner.

Kvinnens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, sier til dittOslo.no at dommen ikke er forkynt for kvinnen ennå og at han ikke vil kommentere saken før han har innhentet samtykke til dette fra sin klient.
 

Les også:

Joshua French: – Mamma, det er ingen som vet hvordan Tjostolv og jeg har lidd

Tatt for "kenguruaktig" promillekjøring

Her endte den elleville fylleferden
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere