*Nettavisen* Nyheter.

Tittel

Planen for opprusting av Tøyen, inneholder også flytting av Teknisk Museum til området. SV mener at Kjelsås-eiendommen kan bli perfekt som kulturtorg for bydelen.

KJELSÅS: – Den nye grunnskolen i Nydalen skal inneholde en «kulturstasjon», men uten en kulturscene som dekker bydelens behov. En skikkelig scene er det blant annet korps, strykere, danseelever og skoleelever ønsker seg – kulturaktiviteten i bydelen er stor. Etter hvert flytter Teknisk Museum, og da vil jo både lokaler og beliggenhet kunne være flotte rammer for et kulturtorg for hele bydelen, mener SV og bydelspolitiker Tale Pleym.

Scene inne og ute

– Deler av tomten, og som kommunen eier, bør holdes av til dette initiativet. Et kulturtorg med scene, ute og inne,. og som tilpasses behovet i bydelen. På baksiden av Teknisk museum i dag er det en naturlig amfiscene i terrenget, hvor sitteplasser kan utformes i bakken. Tenk deg den fine opplevelsen av kultur - rett ved elva! Dette kan også brukes av skoler i nærheten, og bli en kulturarena for hele bydelen.
Pleym viser også til den gode kollektivforbindelsen til området, blant annet både tog, buss og trikk.

Blir det Tøyen?

Det var i forbindelse med bystyrets lansering av de nye planene for Tøyen, at også flytting av Teknisk museum til Tøyen, er en del av 10-punktsplanene. Et Teknisk Museum på Tøyen skal etter planen være en del av et vitenskapssenter i området.
Når det er skrevet, så er det ikke sikker at Teknisk museum ender opp på på akkurat Tøyen – noe museumet også nylig har uttalt i media.

http://www.tu.no/bygg/2013/05/28/teknisk-museum-vil-ikke-til-toyen

Men at Teknisk Museum ønsker større plass, det er ingen nyhet. Så en eller annen gang så flytter vel museumet til større lokaler. LEGGE INN LINK TIL FLYTTEPLANER HER

Debatt

– Uansett om tomten blir solgt til private utbyggere eller ikke, så mener SV at deler av bygget og tomten bør øremerkes et kulturtorg. Selv om det kan være noen år frem før museumet flytter, så er det viktig at vi nå alle kommer på banen med innspill om hva det er behov for i denne bydelen, både barn, unge, voksne og eldre, oppfordrer Pleym, og som legger til at saken skal opp til debatt i neste bydelsutvalgsmøte, torsdag 13. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag