RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjente tusener på gamle kartonger


Helene Ameli (4 1/2) og Kasper Andreas (5) jublet med de andre barna i Josefine barnehage. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Helene Ameli (4 1/2) og Kasper Andreas (5) jublet med de andre barna i Josefine barnehage. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Det lønner seg å skylle, brette og stappe. Det fikk barna i Josefine barnehage på Grefsen erfare da Renovasjonsetatens kom på overraskelsesvisitt!

GREFSEN: Er det noen som kjenner igjen denne?

Dag Pettersen vifter med en melkekartongkubbe foran barna i Josefine barnehage. Noen titalls sett med spørrende øyne titter opp på kommunikasjonsrådgiveren fra Renovasjonsetaten. Så er det én som nikker.

Tusener på tusener

Hvert år plukker etaten ut alle melkekartongkubber som flittige brettere og stappere fra hele landet har levert til gjenvinning.

Noen av bretterne er ekstra lure og skriver på navn og telefonnummer. Det er deres «lodd» i returkartonglotteriet. Premier på mellom 10.000 og 100.000 kroner deles ut til heldige vinnere noen ganger i året.

Det skal lønne seg å tenke på miljøet. Ikke minst er det viktig å gjøre barna miljøbevisste tidlig, som her i barnehagen, sier Pettersen.

Årets aller første

Josefine barnehage er de aller første vinnerne i lotteriet i 2009, og Pettersen har med seg et diplom som bevis på at barnehagen snart vil få 10.000 blanke kroner trillende inn på konto.

Kjempeflott! Dette kommer veldig godt med, sier styrer Mia Lyng-Laeng henrykt, og går langt i å antyde at det vil vanke nye leker til barna.

Hos Josefine har de «alltid» samlet inn drikkekartonger, og papir, papp og glass sorteres i de riktige beholderne.

Se så mange kartonger vi har! sier Kasper Andreas (5) og peker bort på kjøkkenbordet, der ferdigstappede melkekartongkubber står på rekke og rad.

Vi tar kartongene sånn, sier han og viser med hendene.

Og så under vannet, og så bretter vi! Det er viktig å gjøre, for da for da får vi mange penger.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere