Tjuvholmen-utbygging etter planen

Tjuvholmen- utbyggingen går som planlagt, og allerede neste sommer flytter de første beboerne inn.

TJUVHOLMEN: Lokalavisen har snakket med Margrethe Kielland, markedsdirektør i Tjuvholmen KS, om utviklingen, utfordringer og ønsker i forbindelse med utbyggingen av Tjuvholmen.

Hva er egentlig status for byggingen på Tjuvholmen?


Byggingen går etter planen. Byggetrinn 1 og 2 er under oppføring, og samtidig er grunnarbeidene i byggetrinn 3 godt i gang.

Når begynner folk å flytte inn på området?


De første beboerne flytter inn sommeren 2007, og beboerne i byggetrinn 2 flytter inn sommeren 2008.

Hva er de største utfordringene i prosessen fremover?


Noe det viktigste på Tjuvholmen er å skape et godt bo- og arbeidsmiljø. Vi vil gjerne at beboerne skal trives i leilighetene sine, at de som har kontorer på området trives i lokalene sine, og at det er tilrettelagt for et godt miljø for butikker og restauranter.

Er alle planer klare for utbyggingen, i forbindelse med for eksempel nærings- og butikklokaler?


De totale planene for Tjuvholmen er ikke klare. Det er ennå ikke valgt arkitekter på de øvrige byggetrinnene. Forretnings- og butikklokalene i byggetrinn 1, 2 og 3 er delvis klare, og det jobbes med konseptet for handelen på Tjuvholmen. Firmaet Sealbay har kjøpt alle førsteetasjene til utvikling av handel og næring. Dette er vi svært glade for, fordi Sealbay tilrettelegger en totalplan for hele området.

Hvem ser du for deg som en typisk Tjuvholmen-beboer?


Vi vil gjerne at alle skal kunne bo på Tjuvholmen! Vår yngste kunde er under 20 år, og den eldste er over 80 år! Prisnivået har vært svært variert, fra kr 1.600 000 og oppover.

Har du lyst til å fortelle litt om Astrup Fearnley-museet også?


Det vil jeg gjerne. Utbyggerne av Tjuvholmen og Louisiana Museum for Moderne Kunst (Danmark) har inngått avtale med Astrup Fearnley Museet/Astrup Fearnley Samlingen om etablering og drift av det nye kunstmuseet på Tjuvholmen. Louisiana og Astrup Fearnley Museet skal samarbeide om temporære utstillinger og formidlingsaktiviteter i det 3 000 kvadratmeter store kunstsenteret. I tillegg låner eierne av Tjuvholmen ut et lokale på 1200 kvadratmeter i et nabobygg. Her skal deler av Astrup Fearnleys permanente samling stilles ut. Stiftelser, opprettet av Tjuvholmen og Astrup / Fearnley familiene, sikrer drift av museet og vedlikehold av bygningene. Tjuvholmen KS, er gjennom sin avtale med Oslo kommune, pålagt å etablere et kunstmuseum på Tjuvholmen som en del av "gaven til byen". Tjuvholmen samarbeider med Louisiana Museum for Moderne Kunst om denne oppgaven. Kunstmuseets hovedbygning bygges på øya utenfor selve Tjuvholmen. Bygningen blir på 3000 kvadratmeter, og det lages en skulpturpark og badeplass på øya. I tillegg til bygningen, vil eierne av Tjuvholmen (Selvaag Gruppen og Aspelin-Ramm Gruppen) låne ut til Astrup Fearnley Museet et 1200 kvadratmeter stort lokale på bakkeplan i et kontorbygg som vender ut mot øya. Her skal Astrup Fearnley Samlingen vises.

Sånn helt til slutt hvem er det som tegner bygningene, og når skal det stå ferdig?


Begge bygningene, opplevelsessenteret, utsiktstårnet og skulpturparken tegnes av den verdenskjente italienske arkitekten Renzo Piano, og vil stå ferdige senest i 2012.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.