Gå til sidens hovedinnhold

Tjuvstart på Frognerbadet

I år brøt Frognerbadet tradisjonen med at nasjonaldagen skal være feiret før badet åpner. Mandag 7. mai var morgenbaderne på plass klokken 07.00 for sesongens første utebad.

Frognerbadet: Siden 1968 har Gøril Tandberg Smestad jobbet i kafeen og hver morgen svømmer hun 1000 meter, før resten av morgenbaderne kommer.

Jeg holder meg frisk og rask da vet du, sier hun til Lokalavisen. Hun svømmer allerede kvart på syv, for mellom syv og ni kommer resten av de svømmeglade til Frognerbadets 50-metersbasseng for å utføre dagens trim. Mellom 60 og 100 morgenfugler svømmer hver morgen.

Det sosiale er også veldig viktig, og noen har vært med i over 30 år. Eldstemann er 86 år. Du holder deg helsemessig i kjempeform, og svømmingen er forbyggende, både med tanke på sykdom og fysiske skader, sier Gøril. I tillegg til forskjellige arrangementer som utenlandsreiser, kinoturer og en fest i ny og ne, serverer Gøril, for en billig penge, kaffe og kanelboller ved bassenget tre ganger i uken.

Ja, tirsdag, torsdag og fredag tar jeg den fine trillevognen jeg har fått av datteren min og dekker opp et lite bord, sier hun. Etter tjuvstarten, hvor åpningstiden er fra 07.00 til 09.00 og 13.00 til 19.00 på hverdager 10.00 til 18.00 på lørdager, er det vanlig drift fra 18. mai. Da skal alle badene, inkludert stuper'n være åpne for publikum hele dagen. Pinsehelgen arrangeres Norges største langbanestevne i regi av IL Varg, og rockefestivalen Norwegian Wood går av stabelen mellom 14. og 17. juni. Resten av sesongen ønsker alle de ansatte på Frognerbadet alle hjertelig velkommen til rolige svømmetak eller krål, stuping og hopping, avslapping i det grønne gresset eller i trappene med piknikkurv. I 2006 besøkte 140 000 mennesker utendørsbadet og i år håper de på ennå flere.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger