RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomme hyller: Assisterende butikksjef Linda Karlsen kan fortelle om en enorm etterspørsel etter vann. Hyllene ble fort tomme.
Tomme hyller: Assisterende butikksjef Linda Karlsen kan fortelle om en enorm etterspørsel etter vann. Hyllene ble fort tomme.

Tømmes for vann

Allerede en time etter åpningstid var dagligvarebutikkene tomme for alt fra tilitersdunker til halvlitersflasker med vann.

Vårt distrikt: Det ble blåst vekk med en gang, forteller assisterende butikksjef Linda Karlsen i Coop på Bøler Senter. Hun peker bort på de tomme hyllene der femliters dunkene med vann har stått.

Det har vært enorm etterspørsel i hele dag. Det verste er at vi ikke får inn noe mer vann i dagene som kommer utover det vi vanligvis bestiller. Leverandørene har sagt at de prioriterer de største butikkene som Rema 100 på Lambertseter og Smart Club, fortviler Karlsen.

Fullstendig kaos

Også på Meny på Oppsal Senter ble vanndunkene revet bort.

Da vi åpnet butikken i dag sto det allerede en del mennesker utenfor. Alt vi hadde ble borte i løpet av en time. Nå har vi lagt inn ekstrabestillinger til i morgen, men det er fullstendig kaos hos leverandørene, forteller assisterende butikksjef Linda By.

Vanskelig å oppdrive

På matbutikken Ultra på Bryn Senter opplevde de ansatte en ustanselig kiming i telefoner fra tidlig morgen.

Kunder ringte for å høre om vi hadde noe vann igjen. Nå er noen av våre ansatte ute for å prøve å hente mer vann hos leverandørene, forteller butikksjef Thomas Johansen. Han tror det vil bli vanskelig å oppdrive drikkevann i butikkene i tiden fremover.

Vi har snakket med leverandørene som sier at produksjonen er i gang for fulle krefter, men jeg tror etterspørselen blir vanskelig å tilfredsstille de nærmeste dagene, sier Johansen.

Tapper døgnet rundt

Bjørn Thorvaldsen, kommunikasjonskonsulent i Ringnes, bekrefter at produksjonen går for fullt.

Vi kommer til å tappe hele kvelden og hele natta. Vi har nok vann i kildene våre og kommer ikke til å gå tom, men vi må også få distribuert vannet så fort som mulig ut til butikkene i Oslo, sier han og forteller at de vil se på omfanget av saken og vurdere produksjonsbehovet fortløpende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere