RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To 17-åringer tiltalt for svært grove ran


Mannen (67) sto som eneste arving av kvinnen (88), men ble senere slettet fra testamentet. Nå står han tiltalt for å svindlet henne for 1,9 milllioner kroner.
Mannen (67) sto som eneste arving av kvinnen (88), men ble senere slettet fra testamentet. Nå står han tiltalt for å svindlet henne for 1,9 milllioner kroner. Foto: Illustrasjonsfoto
Grove ran og vold med en jernstang er noen av tiltalepunktene mot to unggutter fra Groruddalen.

SENTRUM: De to guttene skal i august møte i Oslo tingrett. Der vil de stå tiltalt for en rekke grove ran og voldstilfeller. Både sammen og hver for seg. Ifølge tiltalen var de i november i fjor svært aktive.

12. november skal de to guttene truet til seg nesten 32.000 kroner. Ifølge tiltalen skal de først ha presset en kniv mot halsen til sitt offer. Han må te gi fra seg sin lommebok og mobiltelefon i Bjerregaards gate.

Og det var bare starten. Etterpå skal fornærmete, under grove trusler om represalier, blitt tvunget til å kjøre rundt i byen for å ta ut penger til de to ungguttene. De skal ikke ha gitt seg før de hadde fått med seg nærmere 31.000 kroner.

Et par dager senere skal de ha vært på farten igjen. I Sannergata truet de en mann til å ta ut nesten 20.000 kroner fra en minibank. Dagen før skal de også ha truet til seg penger. En mann ble slått og sparket, og frastjålet 500 euro og fire bankkort.

Hver for seg er de også tiltalt for en del voldstilfeller.

Slo med jernstang

Den ene av dem er blant annet tiltalt for å ha angrepet flere billettkontrollører på T-banen med en jernstang. Den samme unggutten er også tiltalt flere andre tilfeller av vold. Saken kommer opp 22. august.

Del på Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere