*Nettavisen* Nyheter.

To amigos konkurrerer lørdag

Lørdag deltar Lovise Ingeborg Gangnes (13) fra Oppsal i Amigo på NRK. Sammen med venninnen Anna Fauchald Hartmann kjemper hun om å vinne en tur til Paris.

Oppsal: I barne- og ungdomsprogrammet Amigo er det tre lag med hver gang. Først er det en quiz, og det laget med færrest poeng ryker ut.

De to andre lagene går videre til flyver"n, hvor man skal fly en kran og få tak i bokstaver, som den andre på laget skal lage et kryssord av. Det laget med flest poeng går videre til premiestigen, hvor den høyeste premien er en tur til Paris, forteller Lovise.

Hun forklarer at det er spørsmål om alt mulig, blant annet om sport og kjendiser.

Og så er det mange morsomme og rare spørsmål, ler hun og legger til at det også er mulig å få bonusspørsmål.

Det er ganske vanskelige spørsmål, og om man ikke svarer riktig skjer det noe pinlig. Det kan for eksempel være at familien din har laget en video som sendes på TV. Det skjedde heldigvis ikke med oss, men det skjedde med et av de andre lagene.

Audition

De to venninnene kom med i Amigo etter å ha sendt inn en søknadsvideo. Vi laget en video hvor vi tullet masse. Vi hadde også funnet opp en amigosang, og vi sang og danset. Og så ble vi plukket ut til å være med på audition. Lovise har ikke vært med på TV før, men har allerede fått smaken på TV-livet.

Jeg har vært på én audition før og mandag var jeg på en annen audition i NRK. Det er for en ungdomsserie, og dette var 3. audition, så det begynner å spisse seg til, men jeg vet ikke om jeg kommer videre.

Oppsaljenta synes det aller morsomste med Amigo var hele opplevelsen.

Det var gøy å se hvordan det hele virket. Det å være med i programmet var helt annerledes enn å sitte hjemme og se det på TV. TV-studioet var mindre enn jeg hadde trodd, og så var det mange flere kameraer der. Alt var så bra tilrettelagt, forteller hun.

Vent og se!

Forrige lørdag deltok Linn Berg-Pettersen og Marius Gansmo, som også er fra Oppsal, i underholdningsprogrammet. De ble slått ut under flyver"n, så det blir spennende å se om Lovise og Anna kommer enda lenger.

Programmet ble tatt opp like før jul, men Lovise røper ikke hvordan det gikk.

Dere får se hvordan det går på lørdag, sier hun og smiler lurt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.