*Nettavisen* Nyheter.

To år uten stasjon

På samme tid i fjor markerte beboerne at det var ett år siden stasjonen stengte. Foto: Vidar Bakken

Utålmodige beboere rundt Gulleråsen stasjon vil markere sin misnøye med byens politikere, men midlertidig plattform er tilsynelatende nærmere enn noensinne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alf G. Astrup vil at noe skjer fort.

GULLERÅSEN: Klokken 16.00, torsdag 6. desember, vil beboerne møtes for å markere to års stenging av stasjonen. Aksjonen beskylder politikerne for løftebrudd.

Les også: Fjorårets markering

Alle er midlertidige

– Alle stasjoner ovenfor Frøen bortsett fra Holmenkollen er i dag midlertidige i og med at kun seks dører åpnes. Det vi arbeider for er kun å bli likestilt med de øvrige stasjoner med en midlertidig perrong, sa Alf G. Astrup under «åpen halvtime» i siste møte i Bydel Vestre Akers bydelsutvalg.

Han var redd for at Ruter ville vente med en midlertidig plattform for å se denne i sammenheng med planlegging av ny stasjonsstruktur for hele Holmenkollbanen. Det vil ta tid.

Forlanger tiltak

– Det ligger nå ett forslag ferdig utredet av Bydelen på bordet hos Byråden med midlertidig perrong syd for den gamle perrongen. Den ivaretar sikkerheten og kan utføres på kort sikt innenfor et akseptabelt budsjett. Vi forlanger at Bydelsutvalget anbefaler at Byråden umiddelbart godkjenner bygging av midlertidig perrong i henhold til dette forslag, sa Astrup.

To alternativer

Nå ser det ut til at det kan komme en midlertidig plattform relativt raskt. Ved siden av bydelen har Ruter utarbeidet et eget forslag til perrong rett ovenfor dagens stasjon. Ruter mener at begge alternativene er realistiske å gjennomføre med cirka den samme kostnadsrammen. Kollektivtransportproduksjon har fått oppgaven å utarbeide forprosjekt med utgangspunkt i de to alternativene.
BU-leder Lars Asbjørn Hanssen (H) er glad for at det endelig skjer noe.

– Hvilken løsning som blir valgt er mindre viktig. Det vesentlige er at det kommer en rask løsning, sier Hanssen.

Facebookgruppen «Bevar Gulleråsen stasjon»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.