To års ventetid er over

Claus Hagli i et av de nye treningslokalene på Lambertseter vgs. Alt utstyret er av topp standard og elevene får trene her etter skoletid.

Claus Hagli i et av de nye treningslokalene på Lambertseter vgs. Alt utstyret er av topp standard og elevene får trene her etter skoletid. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik

– Det har vært en utfordring, men det var verdt å vente på, sier rektor Claus Hagli om den to år lange byggeperioden på Lambertseter vgs.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skolen har vært under oppussing siden 2008.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et splitter nytt realfagsrom kommer godt med på Lambertseter vgs. hvor rundt 65 prosent av elevene velger realfag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Claus Hagli i skolens nye danserom.

LAMBERTSETER: Det omfattende rehabilitering- og utbyggingsprosjektet på Lambertseter videregående ble ferdig på forsommeren.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier en glad rektor Claus Hagli og legger ikke skjul på at det har vært slitsomt å drive skole på en byggeplass de siste to årene. Men resultatet er han veldig fornøyd med. Nå kan elver og ansatte glede seg over nye grupperom, idrettslokaler av ypperste klasse og realfagsrom i lyse og moderne omgivelser.

Får trene kveldstid

Lambertseter videregående er en av byens mest populære skoler, og tar i år imot 840 elever. Hele ni paralleller går i tredje klasse, inkludert to klasser på idrettslinjen.

Rehabiliteringen av skolen startet sommeren 2008. Det aller siste som kom på plass var splitter nye idrettslokaler i skolens C-bygning. Her har det tidligere vært en del rom for helse- og sosialfag, et fag som ble avviklet ved skolen i 2007.

LES OGSÅ: Funkisskole i forvandling

– Nå har vi minst like bra utstyr som Elixia over veien, sier Hagli og legger til at lokalene kommer alle elevene til gode. Men ikke minst er det elevene ved idrettslinjen som til høsten kan vente seg lokaler og utstyr av ypperste kvalitet. Spinningrom med 30 sykler, romaskiner, vekter og alle mulig treningsapparater. Det er et eget speilbelagt danserom og et matterom til idretter som bryting. Også nye garderober er på plass.

– Garderobene slår badet mitt hjemme i hvert fall, sier Hagli. Idrettslokalene får maksimal utnyttelse for dørene skal være åpne for elever også etter skoletid.

– Elevene våre kan trene her i hvert fall til klokken ni og det blir en veileder på stedet, sier rektor.

Nye grupperom

I tillegg til idrettslokalene har skolen fått et nytt standsmessig realfagsrom.

– Vi har så mange realfagselever her på Lambertseter så vi hadde behov for mer plass, forteller Hagli. Dertil har skolen fått åtte-ni nye grupperom og flere store baseområder.

LES OGSÅ: Elvebakken mest populærsjekk snittkarakterene som er nødvendige for å komme inn på byens skoler

– Disse rommene er tilleggsarealer. Alle elever har klasserom så det er ikke slik at undervisningen skal foregå i baser. Grupperommene er ment til elevstyrt undervisning, forteller rektoren. Skolen har også vært gjennom en rehabilitering. Alle vinduer er byttet ut og fasaden er rehabilitert.

Claus Hagli puster lettet ut over at byggestøyen nå har stilnet. Dermed kan skolen markere 50-årsjubileum i nyoppusset skole i 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.