*Nettavisen* Nyheter.

To blad Nilsson sammen

Familieduo: Anders og Stig Nilsson spiller sammen på fars soloplate, Solo +. Foto: André Jerman

Fiolinisten Stig Nilsson og sønnen Anders spiller sammen på fars nye soloprosjekt. Derfor heter platen "Solo +".

Majorstuen: I en toetasjers toppleilighet i Sorgenfrigata strømmer det klassiske toner fra fiolinene til far og sønn Nilsson. Stig og Anders føler seg heldige som deler musikkinteressen og mener fellesskapet binder dem tettere sammen.

Vi funker bra sammen, sier Anders.

Priser og samspill

"Solo +" har mottatt flotte kritikker i landets aviser og Stig Nilsson er blant annet blitt kalt strengemester av ypperste klasse. Fiolinisten har hatt en fremragende karriere etter debuten i 1972, med utstrakt konsertvirksomhet i inn- og utland. Siden 1977 har han virket som 1. konsertmester i Oslo-Filharmonien. Han har mottatt flere spellemannspriser og i 1985 fikk han Kritikerprisen. Samme året ble han kåret til Året utøver av Norsk komponistforening.

Merittlisten til sønnen Anders er ikke mindre imponerende, spesielt med tanke på at han bare er 24 år, og han har rukket å gjøre seg bemerket i musikkmiljøet. Han har vært solist med de fleste norske orkestrene, og er regelmessig gjest på landets kammermusikkfestivaler. Han har vunnet flere priser, både her hjemme og i utlandet. Under Festspillene i Bergen 2007 vant han en plass i Rikskonsertenes lanseringsprogram INTRO-klassisk for perioden 2008 - 2009. På cd'en til sin far, er han med på to av sporene og familieduoen vil gjerne gjøre mer sammen i fremtiden.

Kjempegøy å spille sammen, sier Anders.

Festivaler

De to fiolinistene har flere spillejobber sammen i løpet av året. Dessuten har Anders gått inn som leder av Hardangerfestivalen, som Stig tok initiativ til opprettelse av i 1996, og de gleder seg til å spille sammen på den internasjonalt anerkjente musikkfestivalen.

For folk i Oslo er det konsert 16. april i Holmenkollen kapell. Arrangementet er i regi av Rotary. Foreløpig har vi ingen planer for konsert i Frognerområdet, men vi stiller gjerne opp hvis sjansen byr seg, sier Stig og legger til at de også skal besøke festivaler i utlandet. Både Brasil og Argentina står på programmet i slutten av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag