RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To branner i samme flytebrygge


Brannvesenet hadde ingen problemer med tilgang til vann under slukkingen av en flytebrygge på Sognsvann.
Brannvesenet hadde ingen problemer med tilgang til vann under slukkingen av en flytebrygge på Sognsvann. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen
To ganger siste døgn har brannvesenet slukket branner på den samme flytebrygga på Sognsvann.

SOGNSVANN: Like etter klokken ett i natt og like etter klokken åtte i morges slukket brannvesenet branner i en flytebrygge som ligger like utenfor øya i sørenden av vannet.

– Det er den samme bryggen som har brent to ganger. Vi er litt usikre på hva som har skjedd her, sier vaktkommandør Rune Elstad i Oslo brann og redningsetat.

Sank

Bryggen har flyteelementer av isopor som brenner godt og utvikler mye røyk. Brannene ble slukket med vann, noe det naturlig nok var god tilgang til på stedet.

Etter den siste brannen i morgentimene sank brygga fordi store deler av flyteelementet er oppbrent.

Les også: Stor skogbrannfare i Oslo

Pass på underlaget

Brannvesenet vet ikke årsaken til brannen, men mistenker at bruk av engangsgrill kan ha forårsaket brannene. Ingen personer var til stede da brannvesenet og politiet kom til stedet.

-Det er bare å oppfordre alle til å passe på underlaget, ikke sett engangsgrillen på noe brennbart og alltid slukk den med vann når du er ferdig, oppfordrer Rune Elstad.

Bryggen er sikret

Det er Bymiljøetaten som eier badebryggene i Sognsvann og Oslos øvrige badevann.

– Den delen som er igjen er nå sikret slik at den kan brukes, men til neste sesong må vi vurdere om den skal erstattes eller ikke, forteller seniorkonsulent Anne Sofie Durkis i Bymiljøetaten.

Hun forteler videre at området rundt Sognsvann er pent brukt av publikum, men at de har en del problemer med svimerker etter engangsgriller.

– Dette er veldig kjedelig. En slik brygge koster mye. Uten å vite årsaken til denne brannen, så er svimerker på benker og bord etter engangsgriller er et problem, sier hun.

LES OGSÅ:

Starbucks åpner i Bogstadveien

Oslo tingrett: Mannen har vist stor fantasi og talent for bedrageri

Kaller opp øl etter Mette-Marit

 

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere