RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To cheese og en cola – på brett!


BRETT: Praktisk med brett som kaféansatte bare kunne henge på bildørene – her på Chevroleten fra 1964, sekretær i Norsk Veteranvogn Klubb, Inger Karin Lie, inne i bilen.
BRETT: Praktisk med brett som kaféansatte bare kunne henge på bildørene – her på Chevroleten fra 1964, sekretær i Norsk Veteranvogn Klubb, Inger Karin Lie, inne i bilen. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
Kanskje noe å tenke på for dagens drive-in-restauranter? Se hvem vi traff på vår tur langs Akerselva.

KJELSÅS: Nesten som å komme rett inn i gamle dager, da vi ute på tur nedover Akerselva runder inn på plassen ved de gamle mursteinsbygningene ved Frysja.

I tillegg til de idylliske rammene som vakre Akerselva og de gamle lokalene gir var det også denne tirsdagskvelden parkert flere herlige, gamle biler på plassen. Og en gjeng ihuga bilentusiaster hadde helt klart en hyggelig stund rundt bordet.

Hva skjer 'a?

Veteranvogn-møtet

– Dette er det ukentlige møte i Norsk Veteranvogn klubb. Egentlig er det litt få biler her nå, i forhold til hva det pleier å være. Vi har akkurat startet møtet, så det kommer nok flere folk og biler til etterhvert, kan sekretær i klubben Inger Karin Lie fortelle.

Og blant annet er den røde Chevroleten fra 1964 på plass, med kafébrett fra drive in-en hengende på bildøra.

Veteranklubben er langt fra fersk, men stiftet helt tilbake til 1952, da «…en Rover 1907 ble reddet fra en ellers uviss skjebne. (...) Klubbens formål er å oppspore, restaurere og ta vare på slike kjøretøyer. Bevaring er like aktuelt om bilen er en Ford eller Cord…» kan leses i klubb-brosjyren som vi får med på veien av Inger Karin.

Og det skjer mye mer enn det ukentlige klubbmøtet. I tillegg er det «spesialgrupper», «Veteranvognposten», deltagelse på Ekeberg-markedet, og diverse billøp, med høydepunktet Det årlige Automobilløpet Sandvigen – Sundvolden, i begynnelsen av september.

30 år og veteran

Og ifølge Inger Karin er klubben den eldste landsdekkende veteranklubben, og med rundt 1250 medlemmer.

Og når blir en bil veteran?

– Den generelle regelen er 30 år gammel bil, men for noen så gjelder også 25-årsgrensen, forteller Inger Karin, som selv ennå ikke har skaffet seg en veteranbil.

– Jeg har så mye å gjøre med klubben ellers, at det tror jeg ikke at jeg har tid og anledning til. En slik gammel bil krever kanskje også mye «mekking», og dessuten skal du jo også ha et sted å lagre bilen. Men få med at veteranmiljøet er et utrolig hyggelig miljø å være i – veldig sosialt!

Eget dameløp

Og så har selvsagt damene sine egne veterangreier. Blant annet «dameløpet» i juni.

– I år hadde vi 20-årsjubileum, og kjørte i fantastisk vær til Vrådal i Telemark. Vi var vel rundt 62 damer, og 9 menn. Mennene jobbet for oss da, som mekkere eller kartlesere, kan Inger Karin fortelle.

Klubben har også hatt tilholdssted i Frysjalokalene, og som er eiet av Oslo Kommune, helt siden 1973. I tillegg holder flere kunstnere til i de gamle lokalene.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere