Gå til sidens hovedinnhold

To døde etter at luftambulanse fra Oslo styrtet

To personer skal ha mistet livet etter at et legehelikopter med tre personer om bord har styrtet på Sollihøgda i Buskerud.

SOLLIHØGDA: – Det er med stor sorg vi bekrefter at to av de som var ombord i legehelikopteret har omkommet. De pårørede er varslet, skriver Norsk Luftambulanse i en pressemelding.

Ifølge vitner har helikopteret truffet strømledninger og gått i bakken. I følge Aftenposten skal to personer ha mistet livet, den siste skal ha blitt sendt til Ullevål sykehus.

– Vi kan bekrefte at luftambulansen har styrtet, sier operasjonsleder Knut Nyhus i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Følg saken direkte her:

– Høyspentledninger sprutet

Pål Thomassen ble ifølge Ringerikes Blad vitne til den dramatiske hendelsen, da han var på vei fra Hønefoss til Bærum.

– Jeg så helikopteret var på vei ned, også ser jeg bare høgspentledninger spruter. Så kom det litt røyk, også ble helikopteret knust, sier Pål Thomassen til Ringerikes Blad om hendelsen.

Han løp ut av bilen og bort til stedet for å hjelpe til, men fikk beskjed om å holde seg unna til så kyndig personell kunne gjøre jobben sin.

– Det var helt uvirkelig, dette er bare slikt man ser på film.

På vei til ulykke

Vakthavende redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentral Sør-Norge bekrefter overfor NTB at det havarerte helikopteret fra Oslo var på vei til en ulykke i området.

– Det er tre personer om bord. Et Sea King fra Rygge og politihelikopteret er på vei til stedet, og det er det vi vet akkurat nå, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentral Sør-Norge, Andreas Bull, til NTB.

Ifølge Aftenposten er Forsvaret og sivile nødetater også på vei til stedet.

LES OGSÅ:

Mann uten inntekt tatt med 250.000 kroner – sier han vant penger på poker

Kvinne døde av skadene etter bilulykke

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett