RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To etasjer ned, takk!


Studerer planene: Bystyrepolitiker Akhtar Chaudhry og Hans Dahl i Obos er ikke helt enige om hvordan de nye boligene i Sigrid Undsets vei skal bli.
Studerer planene: Bystyrepolitiker Akhtar Chaudhry og Hans Dahl i Obos er ikke helt enige om hvordan de nye boligene i Sigrid Undsets vei skal bli.
Et fallferdig bygg i Sigrid Undsets vei 7 skaper stor engasjement i disse dager. Obos vil rive det og bygge en boligblokk på seks etasjer, men naboene nekter å godta det.

Tveita: SV ønsker å støtte naboene til Sigrid Undsets vei 7 på Tveita og avvise planene for bygg høyere enn tre etasjer.

- Det er en tankevekker å høre på den massive kritikken fra naboene. Jeg vil anbefale at vi avviser saken Vi skal drøfte denne saken sammen med Venstre og Arbeiderpartiet. Jeg håper at også de kommer til å se konsekvenser av et høybygg her og vil stemme imot forslaget, sier Akhtar Chaudhry (SV).

Torsdag var Byutviklingskomiteen på befaring på Tveita, med representanter fra borettslagene, Obos og Plan- og bygningsetaten til stede.

Tar miljøhensyn

Obos har planer om å rive den gamle butikken på Tveita og å bygge 47 leiligheter fordelt på sju etasjer. Etter at omkringliggende borettslag reagerte på forslaget, forslo Obos et bygg på seks etasjer. Forslaget fra Plan- og bygningsetaten er å bygge maksimalt opp til fem etasjer. Plan om bygging av blokker delvis tre pluss en tilbaketrukket etasje, delvis fire pluss en tilbaketrukket etasje er nå til politisk behandling.

- Det er nå opp til politikere å bestemme. Vi har sagt det vi har å si i denne saken, sier prosjektleder Hans Dahl i Obos Ny Hjem.

Han forstår at denne saken skaper mye røre blant naboene.

- Det er helt klart at ikke alle naboer er glad for å få et nytt bygg her. Vi har fremmet et forslag som er i samsvar med byrådets anbefaling og som vi mener tar hensyn til miljøet.

God beliggenhet

Hans Dahl mener at området er godt egnet for nybygg.

- Her har vi et fallferdig bygg med midlertidig leietaker. Sigrid Undsets vei 7 har en bra beliggenhet og er godt egnet for å bygge nye boliger, sier Dahl.

De omkringliggende borettslagene er ikke uenige i det, men de reagerer på blokkens høyde. Naboene til Sigrid Undsets vei 7 viste politikerne hvor høy den foreslåtte Obos-blokka vil bli ved hjelp av fargerike ballonger. Lønnealléen borettslag reagerte også på det at bygget ville ligge for nær deres blokker. Sørhellinga klaget på at balkongene ville velve over i deres hager.

- Det er klart at man kan bygge boliger her, men man må også ta omgivelsene med i betraktningen. Vi skal ikke ødelegge et bomiljø, men må bygge videre på det. Jeg skal anbefale SVs gruppe å stemme imot forslaget slik den er i dag., sier Akhtar Chaudhry.

Saken ble behandlet på byutviklingskomiteens møte i går, onsdag. Bystyret får saken onsdag 22. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere