*Nettavisen* Nyheter.

To filer i Kapellveien

Nå kan beboerne i Lettvintveien (fra Kjelsåsveien til Grefsenveien) kanskje få hjelp fra bydelen - til høyre "Svettern". Bildet er tatt midt på dagen.

Beboerne har bedt bydelen om engasjement i Lettvintvei-trafikken. Og som trafikkavlastning foreslår nå bydelen at Kapellveien nedenfor åpnes som tofilsvei.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rune Skoglund. Foto: Karl A. Kjelstrup

GREFSEN: I forrige bydelsutvalgsmøte (BU) stilte Rune Skoglund i "åpen halvtime", og ba på vegne av Lettvintvei-beboerne om at bydelen igjen engasjerer seg i veien, som for noen år siden ble omskiltet av Politiet fra enveiskjørt til toveiskjørt.

Tofils Kapellvei?

Og nå har bydelsadministrasjonen kontaktet Samferdselsetaten. I brevet til etaten refererer bydelen til beboernes ønske om reduksjon i trafikkmengden i veien, samt til ønske om tiltak som kan redusere hastigheten. Lettvintveien er også trasé for 56-bussen.

Bydelen peker i brevet videre på at Lettvintveien er smal, delvis uten fortau, og foreslår at etaten bør vurdere å åpne Kapellveien nedenfor (som per i dag er enveiskjørt) fra Grefsenveien til Kjelsåsveien i begge retninger, for avlastning av trafikken i Lettvintveien. Bydelen viser også til at Sporveien tidligere har uttalt at den er positiv til en omlegging av busstraseen gjennom området.

Godt forslag

Vi er veldig glade for at saken nå blir fulgt opp fra politisk side. Men det gjenstår å se om Samferdselsetaten følger opp fra sin side men vi håper jo på det, sier beboer Rune Skoglund.

I utgangspunktet ønsker vi enveiskjøring både i Kapellveien og Lettvintveien (hver sin vei), men forslaget fra bydelen er etter vår mening det nest beste alternativet, sier han.

Ved enveiskjøring i Lettvintveien kan man også opprettholde parkering i gaten, mener Skoglund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.