*Nettavisen* Nyheter.

To gauper flyttet

Blindern: Nordre Aker Budstikke har fulgt ombyggingen av Forsøksdyravdelingen ved Universitetet i Oslo tett de siste månedene. Størst interesse har det knyttet seg til hva som skjer med dyrene som nå lever der. Ikke minst har mange ønsket å få vite hvordan det går med gaupene. Nå er det klart at to av gaupene som er født og oppvokst på Universitetet har fått et nytt hjem. Natt til 2. juni ble de transportert fra Oslo til sitt nye hjem i Namsskogan familiepark.
- Transporten gikk kjempebra, de var rolige under hele turen. Det var en stor lettelse, kunne Kristin Meitz Bru, fungerende parkleder, fortelle til NRK Trøndelag. Det er to hunngauper som nå skal leve i parken på Namsskogan. Den ene er sju år, den andre er ett år gammel. Gaupene har fått en egen innhegning på tolv mål i ei li i dyreparken. Det blir en stor overgang, i Oslo bodde de på 90 kvadratmeter.
- Jeg tror de vil klare overgangen fint, jeg tror de vil finne seg til rette, sier parklederen til NRK. Fra før har familieparken både ulv og bjørn. Når gaupene nå er på plass kan man vise fram tre av de fire store rovdyra. -Gaupe er et fascinerende dyr og dette er to fine eksemplarer, nå mangler vi bare jerv før vi har alle de fire store, sier Kristin Meitz Bru, fungerende parkleder til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.