RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To kjent skyldige i forsettlig barnedrap

Sist oppdatert:
Mor og hennes kjæreste dømt for drap på datteren.

OSLO: En 29 år gammel kvinne og en 36 år gammel brite er i Borgarting lagmannsrett kjent skyldige i forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap på kvinnens lille datter i Oslo i 2010

Les også: Mellom fire og seks barn dør hvert år som følge av drap

Kvinnen skal ha holdt datteren opp ned i en bøtte med vann. Politiet mener at hennes britiske kjæreste instruerte kvinnen til å gjøre dette, fordi datteren var ulydig.

Dømt for drap

Den halvannet år gamle jenta døde i oktober 2010 etter at moren dyppet hodet hennes ned i en bøtte med vann to ganger. For morens del har striden stått om drapet ble begått med forsett eller ikke.

Hun har innrømmet skyld for uaktsomt drap, men benekter at hun handlet med forsett. Kvinnen har forklart at det ikke var i hennes tanker at jenta kunne dø av nedsenkingen i vann.

Ifølge tiltalen instruerte briten henne via videolink fra London. Den 36 år gamle mannen sto tiltalt for medvirkning til forsettlig drap og mishandling. Juryen fant ham også skyldig i grov mishandling. Mannen erkjente kun medvirkning til simpel mishandling, ikke til drap.

Kvinnen har bakgrunn i det pakistanske miljøet i Oslo, mannen er britisk-pakistaner bosatt i London.

Mishandling

Oslo tingrett kom i mai i fjor til at ingen av de to kunne dømmes for forsettlig drap, men dømte dem for uaktsomt drap, moren til åtte års fengsel, briten til ni år

Moren har tidligere innrømmet straffskyld for mishandling, men ikke for drap. Mannen har ikke erkjent straffskyld i saken. 

I tingretten i fjor fortalte den dømte moren at det startet med slag. Kjæresten skal ha ovebevist henne om at det var riktig å slå datteren. Dette utviklet seg videre til andre straffemetoder, som at datteren ikke fikk mat og ble dusjet i kaldt vann.

Å holde datteren opp ned i en bøtte med vann hadde skjedd én eller to ganger tidligere.

Den fatale dagen i 2010 mistet datteren bevisstheten etter at hodet ble holdt i vann i bøtten. Dagen etter mistet hun livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere