RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EKTE BOHEMER: - Mye har skjedd med norsk hockey siden vi holdt på, medgir Terje «Henger'n» Hellerud (69) og Einar Bruno Larsen (69)
EKTE BOHEMER: - Mye har skjedd med norsk hockey siden vi holdt på, medgir Terje «Henger'n» Hellerud (69) og Einar Bruno Larsen (69)

To levende legender

Da Henger'n» fikk sin landslagsdebut varmet han opp med ti sigaretter.

SPEAKER.NO: - Jeg var så nervøs. Det siste kvarteret før kampen røyka jeg ti sigaretter. Minst, sier Terje «Henger'n» Hellerud (69) og bryter i latter.

- Når jeg ser de som spiller hockey nå, fremstår vi som noen «slow motion»-figurer. Jeg hadde ikke orka et kvarter en gang. Innen vi hadde kommet over blueline, hadde dagens spillere vært på vei tilbake allerede, smiler Einar Bruno Larsen (69).

Les også: Frykter med hockeyvold

Gullalderen

Gullalderen, det som i dag har resultert i 25 NM-titler og 26 seriemesterskap, startet i 1960. Med Bruno og «Henger'n» som sentrale skikkelser. Da forflyttet hegemoniet seg fra Gamlebyen til Vålerenga.

- Det var rivalene våre. Året før fikk vi så ørene flagret. Ti og tolv mål i sekken. Så forvandlet alt seg. Vi var ikke gamle guttene på den tiden, men trente veldig mye. Helt fra skolen sluttet til vi måtte legge oss, sier «Henger'n» og Bruno, optimister før fredagens første finalekamp mot Sparta Sarpsborg, til Speaker.no.

Les også: En drømmefinale for "Shampo"

Tror på Enga

Når den første finalepucken droppes fredag, er forhåpentlig begge på plass. I hvert fall «Henger'n». Han ser hver hjemmekamp.

- Jeg tror Sparta kan bli farlige. De er sterke. Keeperspillet blir avgjørende, sier «Henger'n», og skuer bort på Bruno. Blikkene møtes.

- Det blir jevnt. Avgjørelsen faller ikke før i den syvende kampen, sier han.

Selvsagt har de troen på Vålerenga. Det har de bestandig hatt.

Les hele saken på Speaker.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere