RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To lokale miljøfyrtårn sertifisert


Wenche Refsdahl, Irene Hammerlund og Butt Sarwar fra Bydel Østensjø deltok på seremonien i Rådhuset.
Wenche Refsdahl, Irene Hammerlund og Butt Sarwar fra Bydel Østensjø deltok på seremonien i Rådhuset.
Like før påske ble Bøler frivillighetssentral og Bestillerkontoret 67+ i Bydel Østensjø sertifisert som Miljøfyrtårn.

RÅDHUSET: Daglig leder av den eneste kommunale frivillighetssentralen i bydelen, Wenche Refsdahl, og leder av miljøfyrtårngruppa til bestillerkontoret, Irene Hammerlund, kunne stolt motta beviset fra ordfører Fabian Stang under utdelingen i Rådhuset.

Etter tre år må dette sertifikatet resertifiseres, så dette er ikke noe som er evig. Dere må fortsette å jobbe for å være miljøfyrtårn, påpekte Stang.

Miljøsertifikat

Miljøfyrtårn er et enkelt miljøsertifiseringsprogram, som leder fram til et miljøsertifikat. Oslo kommune deler ut sertifikatene fire ganger i året.

I dag skal vi dele ut elleve slike sertifikat. Så langt har vi kunnet dele ut 260 stykker. Det er like mange sertifikater som de andre storbyene har til sammen. Totalt er det 750 virksomheter i Oslo kommune som vi ønsker å miljøsertifisere, sa miljøvernleder Guttorm Grundt.

Engasjement

Dette arbeidet begynte vi med etter sommeren i fjor. Vi har hatt hyppige nettverksmøter med flere av tjenestestedene i bydelen. Det har vært en del ekstra jobb, men det er gøy når man får ekstra oppgaver man er engasjert i, sa Hammerlund etter utdelingen.

Hun fortalte at alle de ansatte har måttet endre avfallsrutinene sine.

Avfallet skal kildesorteres og alle har hver sin dunk på kontoret. Den blir veid for å måle hvor mye avfall hver enkelt produserer.

Enklere å få hjelp

På Bøler frivillighetssentral har man fått ordnet opp i flere ting etter at arbeidet med miljøsertifiseringen startet.

Etter at vi begynte arbeidet med å bli miljøfyrtårn har det vært mye enklere å få hjelp til å ordne ting som ikke fungerer. Vi hadde for eksempel en dør som måtte stå åpen, fordi den var ødelagt. Da fyrte vi jo for kråka. Døra hadde vært sånn lenge, men da jeg ringte og sa at vi nå jobbet for å bli miljøfyrtårn, ble den reparert med det samme. Nå har vi kunnet senke ovnene betraktelig, fortalte Refsdahl.

Sprer det videre

Som miljøfyrtårn har de to tjenestestedene også forpliktet seg til å spre budskapet videre.

Vi har hengt opp plakater for å informere besøkende. Vi merker at bydelens befolkning er mer opptatt av dette når de ser plakatene og stiller spørsmål. Folk i Bydel Østensjø er veldig opptatt av miljøet, sa Hammerlund.

Jeg har også informert alle de frivillige om vår nye miljøprofil, la Refsdahl til.

Dette er ikke over nå. Vi har en handlingsplan som vi må fortsette med. Den skal inn i HMS-permen, sa de avslutningsvis før de gikk for å spise en økologisk lunsj sammen med alle de andre nyutnevnte miljøfyrtårnene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere