RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To må man være?

Oslo er landets desidert største singelfylke, og ikke en eneste norsk kommune har en andel aleneboende som er i nærheten av bydel St. Hanshaugen, der hele 71,7% lever alene. Disse betaler de samme kommunale avgiftene som andre, men har ingen å dele dem med. Til overmål har byen vår landets tøffeste boligmarked, og mange eldre enslige har et mindre nettverk her. Dette gir bystyret et ansvar for regionale og lokale tiltak som jevner ut levekårsforskjellene som særlig blir synlige blant dem som bor alene.

Felleserklæringa fra Arbeiderpartiet og SV om grunnlaget for et nytt byråd inneholder ikke et ord verken om ensliges levekår eller om at det skal bli lettere å skaffe sin egen bolig i Oslo. Det viser at Senterpartiet trengs i en ny, rød-grønn konstellasjon i Rådhuset. Vi vil at et nytt byråd kommer med ei singelmelding for Oslo før budsjettbehandlinga neste høst.

Vi ser for oss tiltak som å regulere tomer til billige lavinnskuddsboliger etter modell av SelvaagHus sitt prosjekt på Mortensrud, i større grad basere avgifter på faktisk forbruk, og bydelsvis organisering av besøkstjenester for eldre enslige, gjerne via frivillighetssentralene.

Oslo er fra før det fylket i landet med størst levekårsforskjeller. Ei singelmelding bør være en del av ei utjamningsmelding for Oslo, etter modell av den sentrumsregjeringa la fram i 1999, men som de neste regjeringene la i skuffen.Lars Rottem Krangnes

1. kandidat for Senterpartiet til Oslo bystyre

Jarand Felland

1. kandidat for Senterpartiet til St. Hanshaugen BU

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere