RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To menn dømt for hallikvirksomhet i Oslo

Sist oppdatert:
To menn er i Oslo tingrett dømt til henholdsvis 5 års og 30 dagers fengsel i det som betegnes som en av de største prostitusjonssakene i Norge noensinne.

En norskkubansk kokk (38) utpekes som hovedmann, skriver Dagbladet. Han er også dømt for kjøp og salg av ett kilo amfetamin. Kokkens forsvarer opplyser til avisa at dommen trolig vil bli anket. Den andre personen som er dømt, en 47 år gammel finsk servitør, har foreløpig ikke tatt stilling til ankespørsmålet.

Politiet mener de to mennene ordnet fremleie av 23 leiligheter, skaffet kunder og besvarte telefoner for mellom 50 og 60 prostituerte mellom juli 2012 og august 2014. Saken ble rullet opp da Økokrim i 2013 ble gjort oppmerksom på mistenkelige transaksjoner knyttet til kokkens konto.

Begge de to mennene var tiltalt etter den såkalte hallikparagrafen i straffeloven. 38-åringen innrømmer skyld på punktet om hallikvirksomhet, men ikke når det gjelder amfetaminen. 47-åringen nekter straffskyld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere