*Nettavisen* Nyheter.

To nye overfallsvoldtekter i natt

To kvinner meldte i natt fra om overfallsvoldtekt til politiet. En av voldtektene skal ha skjedd i et portrom like ved et utested, mens den andre skjedde i en piratdrosje.

SENTRUM: Det var like over midnatt at politiet fikk inn den første meldingen om voldtekt i Oslo. Den skal ha skjedd like ved et utested i nærheten av Homansbyen.

Offeret, en 20 år gammel kvinne, meldte selv fra til politiet om voldtekten og en patrulje kjørte henne til voldtektsmottaket.

– Hun har fortalt at hun ble dratt inn i et portrom og husker ikke mer før hun våknet med buksene på knærne, forteller operasjonsleder Sissel Hansen i Oslo politidistrikt til NTB.

Voldtatt i piratdrosje

Bare timer senere, klokka 05.50, fikk politiet melding om nok en overfallsvoldtekt. Denne skal ha skjedd i en piratdrosje. En 18 år gammel kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt av sjåføren etter at venninnen hennes gikk ut av bilen i nærheten av St. Hanshaugen.

– I retning av kvinnens bosted kjørte sjåføren til en parkeringsplass, hvor overgrepet skal ha skjedd, sier vaktleder ved krimvakta i Oslo, Tone Bærland, til Nrk Østlandssendingen.

Voldtekten skal ha skjedd i Claus Riis' gate på St.Hanshaugen.

KOMMENTAR: «Tanken på at en av disse kvinnene kunne vært meg er overveldende»

Etterlyser sjåfør av mørk stasjonsvogn

Kvinnen har forklart til politiet at sjåføren kjørte en mørk stasjonsvogn. Han skal være spinkel med mørkt, bølgete, halvlangt hår. Kvinnen har beskrevet han som rundt 1,70 høy og han skal ha hatt på seg grå dress og hvit skjorte.

Sjåføren blir beskrevet som muligens iransk eller albansk, i følge Nrk. Personer som har tips i saken bes ringe kriminalvakta på telefon 22 66 99 66.

Begge kvinnene skal forklare seg for politiet denne uken.

Natt til lørdag skal det ha skjedd et voldtektsforsøk i Oslo, men kvinnen som ble overfalt gjorde kraftig motstand og slapp unna.

Over 50 overfallsvoldtekter i år

Helgas voldtekter føyer seg inn i en svært mørk statistikk i hovedstaden, der det hittil i år er anmeldt over 50 overfallsvoldtekter. De siste

Natt til lørdag skal det ha skjedd et voldtektsforsøk i hovedstaden. En kvinne gjorde kraftig motstand og slapp unna.

Hittel i år er det anmeldt over 50 overfallsvoldtekter i Oslo. Det er over dobbelt så mange som i 2010. De siste ukene har det vært stort fokus i mediene på det som omtales som en voldtektsbølge.

Sist helg mobiliserte både politi og frivillige, og en rekke personer var da ute i Oslos gater for å forebygge overfallsvoldtekter. Forrige helg var det da heller ingen anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.