RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Espen Giljane
Espen Giljane

To priser til ballettsjef Espen Giljane

Søndag kveld ble Nasjonalballettens første 50 år feiret i Bjørvika, under tilstedeværelse av HM Dronning Sonja. Ballettsjef Espen Giljane ble tildelt både Aase Byes legat og hovedsamarbedispartnernes ærespris.

2. november 1958 var det første premiere for Operaballetten, i Kirsten Flagstads fødeby Hamar. 50 år senere er Nasjonalballetten etablert som en av Europas fremste kompanier, med noen av verdens ledende koreografer som faste husgjester. I går var William Forsythes ballett Limbs Theorem festforestillingen for 1369 gjester på Hovedscenen i Operaen.

Etter forestillingen overbragte HM Dronning Sonja en hilsen til jubilanten fra scenen. Deretter var det prisdryss og mer fest på Hovedscenen. Aase Byes legat for fortjente kunstnere ble i år tildelt ballettkunsten, representert ved Nasjonalballettens Espen Giljane og ballettvirksomhet generelt i Norge, representert ved koreografen Kjersti Alveberg.

Operaens hovedsamarbeidspartnere delte også ut ærespris denne kvelden. Igjen var Espen Giljane mottaker.

- Han har utmerket seg ved å videreføre den klassiske ballettradisjonen, å sørge for det aller beste innen moderne koreografi og å bestille nye verk. Han har tatt vare på det viktigste fra sine forgjengere, samtidig som han også går nye veier, sier Lise Welo fra PricewaterhouseCoopers.

Espen Giljane har vært sjef for Nasjonalballetten siden 2002.

Etter forestillingen var det festpolonese med 220 mennesker på Hovedscenen i Bjørvika. Med dansere fra Nasjonalballettens 50 virkeår, til dagens dansere og framtida representert ved Operaens ballettskole. Dansere i alderen 6-86 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere