*Nettavisen* Nyheter.

To selvmål da Vålerenga tok poeng

  Foto: Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Vålerenga presset hardt mot slutten og fikk lønn for strevet mot Odd i eliteserien mandag. Et selvmål i det 79. minuttet ga 2-2 i Skien.

SKIEN: Fra Ghayas Zahids corner traff ballen ryggen en uheldig Lars Kristian Eriksen og spratt inn i målet. Da hadde Vålerenga flere ganger vært nær scoring mot et Odd-lag som hadde lite å by på i annen omgang.

Se video med mål og høydepunkter i vinduet øverst

Les også: – Vålerengas økonomiske situasjon forverres betraktelig

På overtid kunne Kjetil Rekdals menn stukket av med alle tre poengene. Eliteseriens toppscorer Vidar Örn Kjartansson fikk rom i Odd-boksen og avsluttet i stolpen.

Etter 2-2-målet åpnet kampen seg fullstendig opp, og også vertenes Fredrik Nordkvelle var nær å bli matchvinner.

– Begge lagene ønsket å vinne. Og skal du være med i toppen, må du gå for seieren. Men jeg er mer fornøyd med ett poeng borte enn jeg ville vært hjemme, sa Rekdal til TV 2.

VIDEO: Kjartansson og Zahid scoret mot Örebro

Odd sluknet

Til pause ledet vertene 2-1. Også Odds annen scoring var et selvmål, og et svært populært et i Skien. Den tidligere Odd-backen Niklas Gunnarsson, som forlot klubben til fordel for VIF før sesongen, styrte innlegg fra Jarkko Hurme i eget nett.

Uavgjort var et greit resultat mellom to lag som var best i hver sin omgang. Odd startet klart best og fikk også uttelling i det 14. minuttet i form av en sjelden scoring fra midtstopper Steffen Hagen. Han dunket inn 1-0 fra kort hold etter et innkast og en stuss.

– Jeg er litt overrasket over at vi detter ned såpass i annen omgang. I tillegg scorer vi først på vår fjerde sjanse, og det er en av utfordringene våre: Vi scorer for lite når vi spiller bra, mente Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

Les også: Vålerenga topper tenåringstabellen

Les alt om Vålerenga på vår samleside.

Mathisen-perle

1-1-målet i det 27. minuttet var en kanon og kveldens perle i Skien. En VIF-corner ble klarert ut til Alexander Mathisen på 20 meter. Han skjøt så hardt at Odd-keeper André Hansen ikke rakk å få opp hendene før ballen var i mål.

Med uavgjort har begge lag fortsatt kontakt med tettrioen i eliteserien. Odd på 4.-plass er ett poeng bak Rosenborg og to bak serietoer Strømsgodset. Vålerenga ligger ytterligere to poeng bak.
Molde, som Rekdal allerede mandag utnevnte som seriemester, har 33 poeng og dermed seks poengs klaring på tabelltoppen.

For øvrig: Under pausen i mandagens kamp ble midtstopper Fredrik Semb Berge takket for sin innsats i Odd-trøya. Han ble nylig klar for spill i danske Brøndby. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.