To siktet for drapet på Fredensborg

Politiinspektør ved Vold- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde, orienterte onsdag ettermiddag om det dramatiske likfunnet på Fredensborg. Her fra en tidligere pressekonferanse.

Politiinspektør ved Vold- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde, orienterte onsdag ettermiddag om det dramatiske likfunnet på Fredensborg. Her fra en tidligere pressekonferanse. Foto: arkivfoto

To personer er pågrepet og siktet etter likfunnet på Fredensborg i dag.

FREDENSBORG: Tirsdag kveld kom meldingen om at et lik var funnet i en bygård på Fredensborg, like ved hovedbiblioteket i Oslo. Bygården er kommunal, med 11 leiligheter for personer med rushistorikk, driftet av Kirkens Nødhjelp.

Politiet bekrefter onsdag at to personer er pågrepet.

– To personer er foreløpig siktet for forsettlig drap. De ble siktet etter en vurdering av politiadvokaten i natt. Begge vil bli avhørt, vi vil ta løpende stilling til deres rolle i saken, sier politiinspektør ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet, Hanne Kristin Rohde.

Melder ble siktet

En av de siktede er personen som meldte om liket til politiet, men vedkommende meldte ikke seg selv. De to siktede er begge norske. Den ene er født i 1973, mens den andre er født i 1979.

– De to vil bli avhørt i løpet av dagen, og fengsling vil bli vurdert. Begge tilhører et kjent rusmiljø, men relasjonen mellom de to siktede er ukjent, sier Rohde.

Politiet utelukker ikke at flere beboere kan kjenne til drapet.

Alvorlig lemlestet

Flere medier melder onsdag at liket er partert. Politiet bekreftet på pressekonferansen at liket bar preg av alvorlig lemlestelse.

– Den døde bar preg av å være utsatt for grov lemlestelse. Drapet fant sted noe tilbake i tid, og den døde obduseres i dag, sier Anne Kristine Rohde i politiet.

Den døde skal obduseres i dag. Vedkommende er ikke identifisert, men politiet har en identifikasjon på hvem det kan være.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag