To skoler vil ha samme navn

Neste år åpner gamle Løren skole igjen. Men ved nye Løren skole vil de ikke gi skolens navn tilbake uten videre.

LØREN/RISLØKKA/ØKERN: Bydel Bjerkes Bydelsutvalg vedtok 5. september 2013 å gi den gamle nedlagte Løren Skole, som gjenåpner i 2014, navnen Løren Skole.

Dette betyr at den nåværende skolen med navn Løren skole, som åpnet i 2005, vil måtte bytte navn, og 690 elever, som alle har en identitet til Løren Skole, blir berørt.

Etterspør god prosess

FAU ved skolen skulle gjerne vært tatt med på råd tidlig i prosessen, og etterlyser en god prosess som sikrer at foresatte og elevers mening også blir hørt, i navnesaken, opplyser medlem av foreldrenes arbeidsutvalg, Egil Husmo.

– Vi er opptatt av at navnet og prosesssen, gitt at Løren skole må endre navn, må være med på skape samhold og fellesskap blant elever og foresatte, sier han.

Les også: Løren: Her blir det garantert kø-kaos denne uken

Husmo etterspør en god prosess som involverer de berørte ved et eventuelt navnebytte.

Etter hva dittOslo erfarer vil noen foreldre vil at skolen skal bli hetende Løren, andre synes gamle Løren skole skal få tilbake navnet sitt.

Identitet

Husmo forteller at FAU har fått mange henvendelser omkring navnet.

– Alle vet at et navn ikke bare er "et navn", men skaper en identitet, en tilhørighet og en fellesskapsfølelse., sier han.

Etter hva dittoslo erfarer har både FAU og Utdanningsetaten spilt inn at det ikke er ønskelig å bytte navn på eksisterende skole, og foreslår at den skolen som åpner i 2014 får navnet Økern Skole.

Dette er i tråd med både beliggenheten, den gamle skolen som blir pusset opp ligger på Økern, og det henvises til at det er lite ønskelig å endre et navn på en skole som allerede er innarbeidet, mener de.

Fra bydelens side foreligger forslag om at Nye Løren skole får navnet Refstad skole, mens Gamle Løren skole altså får tilbake navnet sitt.

Etter hva dittOslo erfarer peker FAU peker videre på at barna som i dag går på skolen har rett til å bli hørt, og finner det rart at denne prosessen bærer preg av å være hastevedtatt.

Ikke to Løren skoler

På BU-møtet 5. september tok rektor ved Nye Løren skole, Gro Høyvik, til orde for at skolen måtte fortsette å hete Løren skole, mens rektor på gamle Lørens skole tok til orde for at det iallefall ikke kan være to Løren skoler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.