RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To skritt nærmere Stortinget


Kristin Vinje sikter mot Stortinget i 2009.
Kristin Vinje sikter mot Stortinget i 2009.
Kristin Vinje fra Korsvoll har stortingsbenken innen rekkevidde. Høyrepolitikeren åpner for et samarbeid med Frp, men ikke med Snåsamannen.

KORSVOLL: Flere Nordre Aker-representanter er innstilt høyt oppe på den endelige listen fra nominasjonskomiteen i Oslo Høyre før avstemningen den 23. februar.

To plasser opp

Bystyrerepresentant Vinje er innstilt på 5. plass, to plasser høyere enn hun gjorde etter at Høyres bydelsforeninger avla sine innstillinger i desember. Bård Folke Fredriksen fra Kjelsås og Ellen Ronæss fra Disen er innstilt på henholdsvis 7. og 12. plass.

Vinje er opptatt av at Høyre, uansett samarbeidspartnere skal få fremme sine egne politiske saker, men har forståelse for at situasjonen blant de borgerlige partiene har forvirret velgerne.

Høyre har hele tiden holdt døren åpen for alle de tre borgerlige partiene, og det gjør vi fremdeles. Det er først og fremst Frp og Venstre som har et problem, alle de tre partiene vil gjerne samarbeide med Høyre. Derfor er det fremdeles en mulig åpning for et samarbeid med Frp, slik det er i Oslo, men det vil være stemmene som avgjør hvordan dette går, sier hun.

Tre representanter

Korsvoll-representanten, som har doktorgrad i kjemi fra Universitetet i Oslo, og ti års erfaring som forsker både ved UiO og på SINTEF, leder til daglig en forskerskole innen IT på Simula School of Research and Innovation.

Når det gjelder politiske saker er jeg opptatt av verdiskaping, kunnskap, kompetanse, utdanning og næringsliv. Jeg er oppgitt over helseministerens tro på Snåsamannen som helbreder. Det svekker tilliten til kunnskap som ledetråd i helsepolitikken, sier Vinje.

Oslo Høyre har i dag tre representanter på Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere