RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To tatt for tolv innbrudd


Samarbeid: Politistasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud berømmer samarbeidet med styret i Tiriltoppen borettslag. Dere har gjort alt riktig, sier hun til styreleder Anne Line Woll.
Samarbeid: Politistasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud berømmer samarbeidet med styret i Tiriltoppen borettslag. Dere har gjort alt riktig, sier hun til styreleder Anne Line Woll.
Sist torsdag skrev vi om innbruddsbølgen som skyllet inn over Tiriltoppen borettslag på Holmlia. Meget aktivt politiarbeid og hjelp fra beboerne har heldigvis satt en brå slutt for tyvenes virksomhet. To personer er nå pågrepet, og den tredje vet politiet hvem er.

Holmlia: I løpet av to uker har Manglerud-politiet fått inn meldinger om hele tolv innbrudd. Alle var gjort etter samme mønster, inn gjennom et kjøkkenvindu på nattetid. På omkring halvparten av stedene har tyvene klart å komme seg inn, fått med seg lettomsettelige verdigjenstander og kommet seg ut igjen uten å ha blitt oppdaget. Men det er en svært lite trivelig opplevelse å oppdage at noen har vært inne i boligen mens de selv har ligget og sovet, sier stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon.

Lærte mye i fjor

I fjor sommer og høst skrev Nordstrands Blad mye om villainnbrudd på Nordstrand og Søndre Nordstrand.

Da lærte vi hvor viktig det er å arbeide systematisk og sette inn store ressurser, sier stasjonssjefen. Disse erfaringene har kommet godt med for å få satt en stopper for innbruddene på Tiriltoppen. Alle avdelinger hos oss har vært involvert, både ordensavdelingen, etterforskning, forebyggende og ledelsen, og ved systematisk gjennomgang samtidig som vi har hatt mye spaning i området, kunne vi altså denne gangen gå til pågripelse.

Alt riktig

Men det er ikke bare politiet som har vært effektive. Vi må berømme borettslagets styre som har gjort ting helt riktig. Da innbruddene begynte, gikk de ut med informasjon slik at folk ble mer fokusert på å sikre seg. Og da vi hadde gått til pågripelser, gikk styret på nytt ut med informasjon. Det bedret nok natteroen for mange.

Dette bekrefter styreleder Anne Line Woll. Vi vil også når sommerferien er over og alle er tilbake, ha et informasjonsmøte hvor vi ønsker at politiet kommer og forteller, sier hun.

Tre personer

Det er tre personer (16, 18 og 19 år) som har vært med på de tolv innbruddene på Tiriltoppen. To av dem er brødre, og de er langt fra ferske i kriminell sammenheng. To av dem er altså pågrepet. Men vi vet jo hvem den tredje er, og det er bare snakk om tid før han blir tatt, sier Gro Smedsrud. De som er tatt, har vi fått fengslingsdom på foreløpig en og to uker. Nå er det viktig å få fulgt opp disse slik at de forstår at de må legge om sin livsstil.

Tyvegodset

Det er lett omsettelige varer de tre har forsynt seg med. Mye er funnet, og en del er allerede på vei tilbake til eierne. Men jeg må jo også benytte anledningen til å rette en pekefinger mot alle de som kjøper tyvegods, sier Smedsrud. De er jo like mye kjeltringer de også. For uten mulighet til å få solgt tyvegodset, vil også innbrudd bli en mindre lukrativ virksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere