*Nettavisen* Nyheter.

To tatt med gasspistoler

  Foto: Illustrasjonsfoto

Politiet har den senere tid fått en del meldinger om skyting, og lørdag ble to personer pågrepet med gasspistoler.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Det var bare fire minutters mellomrom mellom de to meldingene.

Del på Facebook

Første melding kom klokken 20.54 fra Lerdalsfaret i Prinsdal hvor personer var blitt truet av en mann med våpen. En politipatrulje kom kort tid etter over en mann som hadde en gasspistol. Dette var en 25-åring som er kjent for politiet fra tidligere.

Fire minutter senere kom melding om en mann med våpen i Grensestien på Holmlia. Om han hadde truet med våpenet er noe uklart. Her ble en 28 år gammel mann pågrepet.Ellers har Manglerud-politiet hatt nok å henge fingere i de siste dagene:

Stjal PC

SKULLERUD: Torsdag morgen ble det meldt om innbrudd i et firma i Olav Helsets vei på Skullerud. Et vindu var knust, og tyven hadde fått med seg en PC. Innbruddet hadde skjedd i løpet av natten.

Byttet skilter

GODLIA: Torsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en mann skiftet skilt på en bil på Godlia. Etterpå hadde han kjørt fra stedet i retning Skøyenåsen. Politiet hadde så gode opplysninger at de kunne stoppe en bil på Statoil-stasjonen i Låveveien. Der viste det seg at skiltene var stjålet .

Føreren, en mann på 22 år, ble anmeldt for å kjøre bil uten førerekort, og i tillegg må han svare for dokumentfalsk og tyveri av bilskilt.

Slo hodet i veggen

KARLSRUD: Torsdag kveld kom det melding om ordensforstyrrelser i Karlsrud Mat og Vinhus. To personer hadde et oppgjør, og den ene ble slått med hodet mot en vegg. Dette var en mann på 34 år som måtte sendes til Legevakten. Gjerningsmannen hadde forsvunnet da politiet kom. Identiteten hans er noe uklar, men politiet har en del opplysninger å arbeide etter.

Smell med fire biler

MORTENSRUD: Fredag morgen kom det melding om at tre biler var innblandet i et sammenstøt på E6 innover ved Mortensrud. Det viste seg at fire biler var innblandet, men det var ingen personskader.

Den siste bilen hadde kjørt fort og smelt inn i den foran, som igjen traff bilen foran, og slik gikk det videre.

Fører av bilen som forårsaket sammenstøtene ble fratatt førerkortet. Dette var en mann på 36 år.

Var i lovlig tjeneste

DAL: Politiet fikk fredag kveld melding fra Dalsåsen om at en person gikk rundt og skulle selge alarmer. Vedkommende hadde ikke legitimasjon på seg, og slikt vekker mistanke.

Politiet kom til stedet og fikk kontakt med den «mistenkte». Det viste seg at vedkommende var i opplæring i et alarmselskap. Veilederen hans, som var i nærheten, hadde legitimasjon, og kunne forklare forholdet.

– Fint at folk er oppmerksomme og melder fra, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud.

Kjørte i feil retning

ABILDSØ: Fredag kveld ble en bil stoppet i det den var i ferd med å kjøre inn på Europaveien ved Lamebertseter - i feil retning.

Da politiet kom til stedet og undersøkte fører og bil, ble det funnet noe narkotika . Nøklene ble tatt og bilen tauet inn.

Det var to personer i bilen - 20 og 22 år som ikke er hjemmehørende i Oslo. Fører ble anmeldt.

Full fest

EKEBERG: Like over midnatt natt til lørdag ble det meldt om ordensforstyrrelser ved Ekeberg skole. Det var fulle ungdommer i veibanen. Da politiet kom, var alt rolig.

Oppga falsk personalia

RYEN: Natt til lørdag ble en bil stoppet på E6 ved Ryen. Identiteten på fører var noe uklar, men politiet fant etter hvert ut hvem vedkommende var. Den 53 år gamle mannen fra Drammen ble anmeldt for å kjøre uten førerkort og oppgi falsk personalia.

La fra seg kamera

MANGLERUD/GARDERMOEN: Lørdag morgen ringte en fortvilet dame fra Gardermoen. Hun hadde tatt flybussen fra Manglerud, og på holdeplassen hadde hun lagt fra seg et Cannon kamera.

Politiet dro til bussholdeplassen for å se etter kameraet og var også innom Shell-stasjonen for å høre om noen hadde funnet kameraet og levert det inn der. Men letingen var resultatløs.

– Om noen har funnet det, vil eieren bli veldig glad for å få det tilbake, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud.

– Kameraet kan innleveres på stasjonen hos oss så tar vi kontakt med den ulykkelige damen.

Tømte festhus

MUNKERUD: Politiet fikk lørdag kveld melding om støyende fest i et hus i Munkerudkleiva.En patrulje ble sendt til stedet, huset ble tømt og deltagerne sendt hjem.

Bare en 18-årig beboer fikk være igjen.

Beruset franskmann

E6/ÅSLAND: Natt til søndag kom det melding om vinglete kjøring utover E6 ved Skulleruddumpa.

Politiet oppnådde kontakt med bilen ved Åsland, men fikk ikke stoppet den før ved avkjøring til Kolbotn. Føreren var en godt beruset franskmann som ble kjørt sentralarresten.

Kjørte gravemaskin på søndag

MANGLERUD: Søndag formiddag fikk politiet klagemelding om støy. En gravemaskin var i arbeid i Plogveien ved Rugveien på Manglerud. En patrulje dro til stedet og fikk stoppet gravingen - og støyen.

Føreren hadde ikke tillatelse til helgearbeid i boligområdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.