RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To trivselsmillioner til eldreaktivitet


Varaordfører Aud Kvalbein (KrF) og Eldrebyråd Sylvi Listhaug (Frp) kom til Grefsen-Kjelsås eldresenter for å meddele at eldresentrene i byen får to millioner til trivselsaktiviteter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Varaordfører Aud Kvalbein (KrF) og Eldrebyråd Sylvi Listhaug (Frp) kom til Grefsen-Kjelsås eldresenter for å meddele at eldresentrene i byen får to millioner til trivselsaktiviteter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Eldrebyråden og varaordføreren kom på overraskelsestur til Grefsen-Kjelsås eldresenter.

OSLO/KJELSÅS: Byrådet fordeler nå to millioner kroner til flere aktiviteter for brukerne av Oslos 41 eldresentre.

– Over halvparten av de eldre i Oslo benytter et eldresenter og nå håper jeg disse midlene vil bidra til at enda flere benytter seg av det allerede omfangsrike tilbudet på byens eldresentre, sier Sylvi Listhaug (Frp), byråd for helse og eldreomsorg.


Hun hadde tatt med varaordfører Aud Kvalbein (KrF) på besøk til flere av byens eldresentre sist torsdag. Aktivitetsmidlene kom nemlig til etter et forslag fra KrF, under budsjettbehandlingen i fjor, som byrådspartiene umiddelbart omfavnet.

– KrF har vært opptatt av eldresentrene i over 20 år. Den gang var det ikke alle som skjønte hvilket fantastisk redskap eldresentrene er for å holde folk friske og fornøyde. Nå er heldigvis holdningen til disse sentrene en helt annen. Med disse ekstramidlene får eldresentrene et bedre aktivitetstilbud, og ikke minst er det positivt for bydelsøkonomien, sier Kvalbein.

Grefsen-Kjelsås eldresenter har fått 73.000 kroner, penger som blant annet skal brukes på foredrag og tur for de frivillige. På senteret ble meldingen tatt imot med stor glede.

– Dette er kjempeflott. Det gir en veldig inspirasjon til alle de frivillige her. Dette viser at vi blir hørt og sett. Eldresentrene er uvurderlige for å holde folk friske og i aktivitet, sier Ragnhild Slorby, nestleder i styret, og Kjell Dølven, som leder brukerrådet på senteret. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere