*Nettavisen* Nyheter.

To valg på Nordstrand

Når vi i disse dager snakker om valg, forbinder vel de fleste det med stortingsvalget. Men på Nordstrand kan det stemmes to ganger på mandag.

Hos oss skal vi også ha valg på nytt menighetsråd, forteller den nye soknepresten for Nordstrand og Ljan, Sven Holmsen, og dette skjer samtidig med stortingsvalget, men vi har vårt her i menighetskontoret ved Nordstrand kirke og i Ljan kirke. Vi har en times lengere åpningstid - d.v.s. dørene er åpne frem til kl. 21.
15 personer skal velges til menighetsrådene - faste og vara-medlemmer. Det er vanligvis ikke den helt store oppslutningen, men for de som skal sitte i rådene, er det viktig å vite at de har en god del velgere bak seg, folk som bryr seg om det arbeidet de gjør, sier Holmsen.
Soknepresten er fornøyd med alderssammensetningen på kandidatene. Her er dekningen fra 18 år og opp til de veldig godt voksne.

Alle kommer med

I motsetning til på stortings- og kommunevalgene, er alle de 15 som står på menighetsråds-listen sikker på å komme med. Valget avgjør bare om de skal bli faste medlemmer eller ha varaplass. Rådet selv velger leder og nestleder.

Nå og senere

I Nordstrand og Ljan menighet er det altså valg nå førstkommende mandag. I de øvrige menighetene i prostiet foregår valgene i oktober, og da lagt til søndager i forbindelse med gudstjenester.

Prøveordning

Litt spesielt blir det på Bekkelaget i år. Der er de med i et prøveprosjekt på landsbasis hvor personer helt ned til 15 år har anledning til å stemme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag