RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tobarnsmoren strakk til

Nordstrand: Kampen endte 6-4,6-4 til "veteranen" fra Nordstrand.

Jeg spilte veldig ujevnt, men det er gøy å være med litt igjen, sier Rikke, mens datteren på seks måneder lå inne i klubbhuset og ventet på mamma.

Rikke begynte å spille tennis i Nordstrand TK da hun var seks år gammel, og på sitt aller beste var hun blant de fem beste damespillerne i Norge. Men hun la tidlig rackerten på hylla.

Jeg la opp på ordentlig da jeg var 22 år, men jeg har hatt noen gjesteopptredener i lagkampene i noen år, forteller Rikke.

Den siste tiden har det imidlertid blitt minimalt med tennis.

Jeg har en jente på seks måneder, så nå har jeg ikke fått trent i det hele tatt. Men det skal sies at man har slagene i tennis i seg i ganske lang tid, sier 31-åringen.

Men nå skal du begynne å trene skikkelig?

Jeg skal begynne å trene litt, men jeg skal ikke satse, smiler Rikke.

God matching

I herreklassen er det flere spillere fra arrangørklubben med. Blant annet de to talentene Carl-Mikael Sundberg (18) og Martin Kildahl (17).

Jeg har spilt noen Grand Prix turneringer, og det er veldig bra matching for meg å være med. Jeg er i bra form om dagen, så får vi se hvor langt det rekker, sier Sundberg.

Han er rangert som nummer elleve blant seniorene i Norge, og Carl-Mikael har en bra vinter med gode resultater bak seg.

Jeg spilte fire juniorturneringer i Asia i mars, og det gikk veldig bra. Dessuten fikk jeg spille den siste singelkampen i Davis Cup mot Zimbabwe, og den vant jeg, forteller 18-åringen.

Hva skal du spille i sommer?

Jeg skal reise litt rundt å spille noen internasjonale turneringer for senior. For å samle litt poeng, og selvfølgelig for å bli bedre. Jeg tror jeg reiser til Latvia og Litauen blant annet, men jeg har ikke helt bestemt meg, sier Carl-Mikael.

Med seg på turen østover får han kameraten Martin Kildahl. Han satser friskt, og har satt seg høye mål.

Jeg har alltid hatt et høyt mål selv om det kanskje kan virke litt urealistisk, sier Martin.

Og det er?

Topp 50 i verden, sier Martin, som i dag er ligger som nummer nitten på rankingen i Norge.

Pengepremier

Ukens Grand Prix turnering kan friste med en liten pengepremie til de aller beste.

Det er 10 000 kroner i premiepotten, og etter NM så er Grand Prix den turneringen som er høyest rangert her i landet, sier turneringsleder Vigdis Kildahl.

Nordstrand TK har arrangert Grand Prix hvert år, bortsett fra i fjor da de hadde NM for senior. Og mange av de beste spillerne i Norge deltar i turneringen.

Skal dere arrangere noen andre store turneringer denne sesongen?

Vi skal ha landsturneringen for U12 for jenter og gutter den første uken i august. Da venter vi rundt 100 spillere, og med foreldre på plass så blir det et skikkelig stort arrangament for oss, sier Vigdis Kildahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere