*Nettavisen* Nyheter.

Tøff kamp i toppen

Janne Kongshavn (i midten) og Oslo Volley er klare for en ny sesong. ARKIVFOTO

Både herre- og damelaget til Oslo Volley må kjempe hardt for å henge med i toppen i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oslo Volley-leder John Walstad. ARKIVFOTO

BJØRNDAL: Mens herrelaget har vært gjennom et lite generasjonsskifte, må damene finne seg i at nivået på eliteserien har blitt betraktelig høyere siden i fjor.

– Målet for damene er en plassering blant topp tre. Koll kan nok bli litt for tøffe med tanke på gullet, og i tillegg er BSI og UiS blitt mye bedre, sier leder i Oslo Volley, John Walstad.

Walstad synes uansett det er bra for idretten at det ikke lenger bare er Koll og Oslo det handler om.

– Det er bra for serien at nivået er blitt bedre, og selv har vi beholdt de fleste, i tillegg til at stallen er blitt større. Med BSI, UiS og Koll i de tre første kampene får vi en pekepinn på hvor vi står, sier Walstad.

Ny hjemmebane

Damene åpner med to hjemmekamper i helgen, og denne sesongen går kampene av stabelen i Bjørnholthallen.

– Det er en flott hall, og i tillegg sparer vi mye penger på å benytte oss av den siden det er en kommunal hall, sier Walstad.

Damene spiller mot BSI lørdag og UiS søndag. Søndag skal også herrene i aksjon, når Randaberg kommer på besøk.

Det blir trenerdebuten til Marko Miloshevic, som kom til Oslo Volley forrige sesong. Han skal fungere som spillende trener.

– Han er bare 27 år, men har enormt med kunnskap og erfaring. Forrige sesong ble han kneskadet, men han har nå kommet seg igjen, sier Walstad.

Tenker ikke tabell

Hos herrene er bare fire mann igjen fra forrige sesong. Viktig er det at rutinerte Ole Martin Kleivenes (35) – som også trener damelaget – har valgt å fortsette.

– Ellers er det mye ungt og nytt, og vi har fått flere talentfulle spillere fra våre nye samarbeidsklubber Holstad og Hønefoss. Herrene har på en måte fått en ny start, så tabellposisjonen er ikke det viktigste, sier John Walstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.