*Nettavisen* Nyheter.

Tøffe jenter med eget band

- Det begynte egentlig som en spøk, sier Lise Weltzien. Jentebandet Snafus er nå halvannet år, og oppdragene står i kø.

I fjor høst begynte de fire Bøler-jentene å fleipe om at de skulle starte et band. Fleipen ble fort til virkelighet og bare etter noen måneder hadde de sin første opptreden.
Bare bassisten, Annikken Stabbetorp, kunne spille fra før av. Jentene begynte å øve to dager i uka, og det ga fort resultater.
- Vi spiller bare fordi det er gøy. Vi har ikke lyst til å bli seriøse, og den dagen det blir kjedelig, så gidder vi ikke mer, forteller Lise Weltzien, som synger i bandet.
Snafus består også av Leana Rahm på triangel og Ane Serine Nergård Rongved på trommer.

Debut på UKM

Det var på Ungdommens Kulturmønstring i fjor at jentene hadde sin første opptreden. Etter det har det bare gått slag i slag.
- Vi har spilt på ungdomsklubbene på Bøler og på Lambertseter flere ganger. I tillegg har vi vært med på utekonsert på Ekeberg, deltatt på talentiader og har spilt på en klubb i Ski. Før jul var vi nødt til å si nei til flere fordi vi allerede var booket et annet sted, forteller jentene fornøyd.
Navnet Snafus har de "stjålet" fra Beatles-boka til Lars Saaby Christensen.
- Snafus betyr Situation Normal All Fucked Up. Jeg har skrevet et brev til Saaby Christensen og spurt om vi får lov å bruke det. Jeg har ikke fått noe svar fra han, så vi håper det er greit, tilføyer Lise.

Selvskrevne låter

Bøler-jentene har skrevet alle låtene helt på egenhånd. Sangene handler om alt mulig, og har spesielle titler.
- Vi har laget blant annet "Prostituert Spøkels", "Farvelongs" og "Gamle menn på MSN". Sangene våre har nok ikke noe særlig hit-potensial, men det er likevel mange som liker dem, forteller Lise.
Snafus har også sin egen fanklubb. Jentene forteller at nesten hver dag på skolen, er det noen som har på seg Snafus-genseren sin.
- Det synes vi er veldig kult! Vi er kjempefornøyde med å være et jenteband som klarer seg, sier de tøffe Bøler-jentene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.