*Nettavisen* Nyheter.

Tøft gjensyn med Jokkes univers

Nei, det er ikke skrivefeil, det er østkant. F.v. Gard "Kleggen" B.Eidsvold, Jan "Goggen" Sælid, Finn "Herr Smith" Schau og Kim "Knuger´n" Sørensen. (Bildet er ikke til salgs)

Snart åtte år etter at Jokke døde står bandet hans på scenen med låter de ikke har spilt siden den gang. Det har vært tøft, sier trommis Runar "Kula" Johannessen om prosessen bak Verdiløse menn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men mussikalen viser også hjertevarme. (Bildet er ikke til salgs)

Klikk på bildet for å forstørre.

Verdiløse menn er ikke som andre musikaler. (Bildet er ikke til salgs)

TORSHOV: Det er et dypt støkke, siste akt er drittøff, sier trommis i Valentourettes, Runar "Kula" Johansen, og forteller om følelser som kom dukker opp igjen, snart åtte år etter Jokkes død.

Den ene låta spilte vi inn i studio etter at Joachim tok overdose, og den har vi ikke spilt etterpå, vi har holdt oss unna den. Men nå måtte vi spille den igjen, og det var tøft, sier han. På ekte østkantsk. For skuespillerne har nemlig språket vært en utfodring.

Tøft språk

Det er veldig østkant, men Christopher kjenner jo språket så godt, så han er flink til å si fra, sier Jan Sælid, som spiller Goggen.

Men vi har jobbet mye for å få til den dopstemmen, sier han, og legger til at selve miljøet Jokkes univers ikke er helt fremmed.

Nei, jeg vanka litt i sånne gjenger sjøl, jeg, ler Sælid og beviser at østkantpreget ligger solid planta i vokabularet.

Det er veldig gøy å få være med på dette, helt fantastisk faktisk, sier han.

Ikke bare trist

Musikerne i mussikalen med to s'er, er Jokkes gamle band, Valentourettes. De kjenner det universet som skal gjenskapes fra innsiden, og mener publikum får et realistisk innblikk i hvordan livet var.

Ja, jeg synes det fanger alle tinga, både det tragiske med det å havne utpå, men også hjertevarmen, sier trommis Runar.

Og så er det mye refleksjon. Jeg tror de som kommer og ser på får både latter og ettertenksomhet, sier han, og forteller at det ikke bare var enkelt for et band som tross alt er kjent for å være litt rufsete i kantene å skulle stå på en etablert teaterscene.

Vi har nok fått disiplinert oss litt, de holder oss i øra vet du. Vi stritta i mot i begynnelsen, men det er sundt å lære noe nytt og. For vi måtte lære oss å trøkke litt ned, ler han. Premiereklar, og bittelitt udisiplinert.

Verdiløse menn har premiere i morgen, onsdag 5. mars, og er foreløpig satt opp på Torshovteatret fram til midten av juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.