Toftes gate skadet etter vannlekkasje

Sprukne rør forårsaket mye vann og is fra Birkelunden nedover Toftes gate. Arild Karlsen og Maren Malthe-Sørenssen fra Oslo Vei.

Sprukne rør forårsaket mye vann og is fra Birkelunden nedover Toftes gate. Arild Karlsen og Maren Malthe-Sørenssen fra Oslo Vei. Foto: Foto: Marte Kristiansen

En sprukket vannledning førte til at enorme mengder vann flommet nedover Toftes gate torsdag morgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et sprukket rør var årsaken til de store vannmengdene som strømmet nedover Toftes gate torsdag morgen. Foto: Foto: Marte Kristiansen

LØKKA: Det var klokka 05 torsdag morgen at politiet fikk melding om en stor vannlekkasje i Toftes gate. Lekkasjen stammer fra en sprukket vannledning like nedenfor Schleppegrellsgate, skriver politiet i en pressemelding.

SE BILDENE: Vannet flommet i Toftes gate på Grünerløkka

Politiet sperret av Toftes gate og flere sidegater og lekkasjene ble stanset relativt raskt. På grunn av kulda ble det imidlertid raskt store mengder is i området.

– Vi har funnet det sprukne røret, og er godt i gang med reperasjoner. Det renner fortsatt noe vann, men dette skal vi klare å stoppe, sier Arild Knudsen fra Vann- og avløpsetaten.

Ingen husstander skal ha mistet vannet som følge av lekkasjen, men flere steder skal vannet ha flommet inn i bygninger og en parkeringskjeller.

Også veibanen har fått skader. Rett ved bussholdeplassen på Birkelunden, der lekkasjen startet, har en stor bit av veien løftet seg 25 centimeter opp, og andre deler skal ha sunket ned i jorda. Nå graves det for å reparere røret som var sprukket.

Oslo Vei hadde i morgentimene fullt mannskap ute for å skrape veiene fri for is. I tillegg ble det også saltet kraftig.

SE BILDENE: Vannet flommet i Toftes gate på Grünerløkka

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.