RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er mange nasjonaliteter i barnehagene i Prinsdal. I Prinsdalstoppens barnehager har de siste dager gått med til å lage flagg, og disse ble vist frem på eldresenteret.
Det er mange nasjonaliteter i barnehagene i Prinsdal. I Prinsdalstoppens barnehager har de siste dager gått med til å lage flagg, og disse ble vist frem på eldresenteret.

Tog til eldresenteret

Tirsdag markerte 260 000 barnehagebarn i hele landet sin egen dag. I Prinsdal gikk mange av de små til eldresenteret. Stolte var de av sin nye fane og flaggene de hadde laget.

PRINSDAL: Dette er de fremtidige brukerne av eldresenteret, sa Aud Solberg da hun ønsket barnehagebarna velkommen tirsdag formiddag.

Det var de små fra de tre barnehagene på Prinsdalstoppen som hadde valgt et slikt besøk for å markere dagen. Og vel fremme fikk de trengt seg sammen i det store lokalet i 2. etasje og underholdt med sang. Her ble det både kjente barnesanger, noen kanskje mindre kjente for de eldre - og avslutning om hvor viktig det er å ha gode venner. "Om du ikke har, bør du skaffe deg en" lød det fra de sangglade barna.

Barn og eldre har ofte lett for å kommunisere med hverandre, og barna viste begeistret frem de fine flaggene de hadde laget. Her var mange nasjonaliteter representert både av barna selv og flaggene.

Og ekstra oppmerksomhet ble det på Selin Ulka da det ble kjent at hun var seks år akkurat på denne dagen. Dermed ble det bursdagssang, og den kunne i alle fall de eldre.

Ny fane

Elverhøy, Hauketo og Prinsdalsbråten er samlet i Prinsdalstoppen base.

Vi ville gjerne ha noe som kan vise at vi hører sammen, forteller Vibeke Holtet. Derfor laget vi en fane, og den gikk vi under forførste gangen nå.

Det var to stolte barn som fikk bære den fra kirken og ned til eldresenteret.

I barnehagene

Etter besøket hos de eldre, gikk barna tilbake til hver sin barnehage.

Nå skal vi kose oss med god mat fra forskjellige land, synge sanger og høre historier, forteller Vibeke Holtet. Det har vi også gjort i forkant av barnehagedagen. Vi har jo så mange forskjellige nasjonaliteter representert hos oss. Og en ting har vi til felles; vi vil alle at barna skal være i sentrum, noe som også er slagordet for barnehagedagen 2009 - "Barn i sentrum!"


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere