Gå til sidens hovedinnhold

- Toget går nå

Tiden er knapp, vi kan ikke vente til høsten. Det politiske toget for å beholde Ekebergområdet som i dag, går nå.

EKEBERG: Tidligere lokalpolitiker Kai Aspheim (Ap) sikter til miljøvernminister Erik Solheims forslag til fredning av skogene rundt Oslo.

Ekebergområdet må innlemmes i det arbeidet Regjeringen nå gjør. Forslaget legges frem til høsten i forbindelse med statsbudsjettet. Den dagen Osloskogene er fredet, vil presset på Ekebergsletta som boligområde økes tilsvarende.

Takker Hofmo

Det er en historisk merkverdighet at man rett etter krigen, da det var boligmangel i hovedstaden, likevel hadde råd til å la være å bygge ut Ekebergsletta. Ikke noe hadde vært enklere enn "å kline" opp hus på det flate jordet. Blant annet Rolf Hofmo skal ha takk fordi han bidro til at så ikke skjedd, sier Aspheim.

Må hindre smådeler

I mange år har han ment at det er like viktig å verne Ekebergområdet som å frede all skogen rundt Oslo.

Det betyr mye mer for mange flere. Og det briljante er at sletta er så fleksibel uten sine faste installasjoner. Her er det utstilling en dag, fotball den neste, om sommeren noe og om vinteren noe annet.

Nettopp derfor vil Aspheim at flest mulig nå må se nødvendigheten av å sikre dette mangfoldet før toget er gått.

Han mener man må hindre at sletta blir avstengt i små deler som den enkelte organisasjon ønsker å etablere.

Står på

Nå blir tiden knapp. Man har i beste fall mulighet til å redde stumpene. Jeg tar saken opp i Arbeiderpartiets stortingsgruppe (hvor han er politisk rådgiver) og i miljøverndepartementet omgående. Jeg gir ikke opp. Ekebergsletta og skogen rundt skal fredes!


Les mer i dagens papiravis.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar